UTANÇ VERİCİ SESSİZLİK

UTANÇ VERİCİ SESSİZLİK

Yıl 2023… Günlerdir dünyanın gözü önünde çoluk çocuk, kadın erkek demeden insanlar katlediliyor. Filistin yanıyor. Şimdiden 1600'e yakın insan vefat etti. Kalanlar sefalet içinde, perişan. Hiçbir şey olmuyor gibi yaşamaya devam etmemiz, bu sessizliğimiz çok ürkütücü ve vicdansızca... Atılan fosfor bombalarını normalleştirmeyin! Savaş değil bu soykırım.

Daha dün İsrail Sağlık Bakanı, yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavi edilmeyeceğini açıkladı. İsrail hastanelerinde bulunan yaralı Filistinlilerin de 'infaz edilebileceği' söyleniyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları neden ayağa kalmadı. Oyunun boyutunu görün. Soykırımın boyutunu görün... Günlerdir sessiz kalınan, yaşanan hadiseler yüreklere sığmaz durumda. Biz izlemeye dayanamazken o masum insanların gidecek yerleri kalmadı.

Filistin'i destekleyen medyanın insanlara ulaşmasını engellemek için kampanyalar yürütülüyor. Haber kanalları, sosyal medya gönderilerini engelleniyor. YouTube reklamlarına ne demezsiniz! İsrail'in masum olduğunu anlatıyor.

Küresel katillerin sembol binalarından nasıl birbirlerine destek olduklarına ve terörizme çanak tutuşlarına bakın. Dünyanın önemli devlet kurumları binalarını beyaz mavi İsrail bayraklarıyla donatmışken, masum insanları boğan gri gökyüzünü görmezden gelmeyin.

Daha bitmedi! McDonalds, işgalci İsrail askerlerine ücretsiz yemek sağlamak için 5 şube açtı. Görüyorsunuz değil mi? Zalimler nasıl birleşti. Nasıl da kucaklaştılar, nasıl da sıkı sıkıya sarılıyorlar. Bizde de kınama, boyama… Hop 3 ay sonra unutma. 3 aya bile kalmaz McDonalds kuyruklarında boy göstereceğiz. Meşale gibi Starbucks kahveleri taşıyacağız değil mi Müslümanlar? Oysa bunları taşımak utanç olmalı bize.

Düşman saf olmuş. Bizim cemaat aman başıma bir şey mi gelir korkusundan paylaşım yapmıyor? Kendi memleketlerinde sürgün olan insanların direnişlerini görmezden gelip, toprak analizi, millet analizi yapan çakallardan utanıyorum. Sözde sanatçılar konserlerinde PKK ile Amerikan bayrakları asıyor. Tarafını belli etmeyen sanatçılar nerde? Ödül törenlerinde ‘Türkiye'den utanıyorum' diyen sözde Türk şarkıcılar, aktörler nerde? Ödüller kaldırırken PKK propagandası yapan, milletin parasıyla terörist seviciliği yapan çapsızlar Utanır mısınız? Sanmıyorum! 

Evcil hayvanımızın tırnağı kanasa destek storylerine boğarız sosyal medyayı öyle değil mi? Bazı sessiz kalışlar utanç verici ve çok düşündürücü. Bu bir klavye delikanlılığı değil! Bu olayları gündemde tutma, normalleştirmeme, dua etme, tarihin kanlı olayına iç açısı ile şahitlik etmektir. Düşmanın silahlarını görmek zor değil. Yediğimiz, içtiğimiz, okuduğumuz, izlediğimiz. Kör olduğumuz onca konu körleştirildiğimiz onca değer ilmek ilmek örülüyor. Bayraklarıyla örülüyor, medyasıyla örülüyor, dijital platformlarıyla örülüyor.

Günlerdir TV kanallarında kelli felli adamlar atıp tutuyor, sayıp sövüyor. Bir tanesi de Filistinli o cesur kızın siyonist askere kafa tutan duruşu kadar emin, korkusuz değil! Kapıda köpek olmak, zalimi överken korkuyla ağzı yüzü birbirine girmek böyle bir şey! Allah Filistin'in yanında ve ‘Müminler Allah'a güvensinler' ayetine iliklerime kadar inanıyorum. Allah'a güveniyorum. Allah'a güvenin.


Yazarın Diğer Yazıları