Konyaspor bina okur döner döner bir daha okur!
Özbekistan’da 14 Şubat ve Babürlülerin Kurucusu Zahîrüddîn Muhammed Doğum Günü
Sanal Kumar Ekonomi ve Gençliğimiz İçin Beka Meselesidir
GÜNAH ADASININ ARKASINDA YATAN GERÇEKLER
MOTOSİKLET KAZASI!
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
Yusuf Tekin istifa mı etsin?
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
Suriye çadır kent sorunu
CHP’nin Eksiye Yürüyüşü
MİHALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN YALNIZ DEĞİLDİR.
ANNECİĞİM
ŞEMSİYENİ AÇ
Galibiyet Yine Yok ama Çok Yakın
Deprem Fırsat mı, Tehdit mi?
BİREYSELCİLİKTEN MEALCİLİĞE
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Cumartesi günü Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin organize ettiği ‘Yazılacak Çok Şey Var’ gezileri kapsamındaki Karapınar gezisine katıldım.
Karapınar’da ikinci dönem Belediye Başkanlığı yapan Mehmet MUGAYITOĞLU misafirlerle tüm gün boyunca yakından ilgilendi ve ilçeyi bizzat gezdirdi.
Başkan Karapınar’ın başta alt yapısı olmak üzere temel problemlerini çözmüş tüm yazarların da itiraf ettiği üzere beklenenin üzerinde yeşil oluşumu ve ağaç dikimini başarmış durumda.
3. dönem Ustalık eseri için yetki bekliyor başkan. Verilmesi durumunda plan projeleri de hazır. Biz başkanın Karapınar’ı gözle görünür bir biçimde damgasını vurduğuna şahit olduk.3. dönemi alması durumunda ise sosyal ve kültürel belediyeciliğe biraz fazla ağırlık vermesi tavsiyesinde bulunduk. Rabbim başkanın yolunu hayırlı işlerde açık etsin.
Benim asıl değineceğim konu Karapınar’da gördüğüm 3 işaret.
Bu tüm dünyayı ve insanlığı ilgilendirdiğini düşündüğüm 3 işaret:
1.Meke Gölü (Dünyanın GÖZÜ-Kurumuş durumda. Zemininde yürüdük. Bir kısmında az bir ıslaklık var.)
2.Karapınar (Karapınar ilçemize ismini veren pınar. Şu an tamamen kurumuş durumda)
3.Yarımoğlu obruğu (100 m derinliğinde obruk )
İnsan büyültülse dünya, dünya küçültülse insan olur.
İnsanda ve dünyada su oranı % 70 den fazladır. Dünya da öyledir.
İnsanın sağlığını ilk muayenede gözlemleyebileceğimiz en öneli organ gözdür. Göze dikkatli bakıldığında vücutla ilgili çok şeyler anlatır.
Deride vücudun %20 sini oluşturan ve vücudun sağlığıyla direk alakalı bir organımızdır.
Özellikle ishal olan hastalarda su kaybını (dehidratasyon) ölçmek için deriye parmakla bastırılır. Su kaybı yüksekse deride parmakla bastığınız yer çöker ve uzun süre düzelmez.
Dostlar !
Karapınar’da dünyanın gözü kuruyor ve derisi obruklar şeklinde çöküyor.
Ve bize haykırıyor:
Dikkat edin !
‘Gözüme dikkatle bakın, derimi inceleyin, ben ölüme gidiyorum’ diyor.
Suyu kullanırken dünyanın herhangi bir yerinde de olsa bir damla fazla kullanarak israf eden herkes bu trajedinin sorumlusudur.
Bize verilen her imkanın, nimetin emanet olduğunu ve onu kullanmakta israftan kaçınmamız, iktisadı takip etmemiz gerektiği her Müslüman’a FARZ kılınmıştır.
Dehidratasyona (yoğun su kaybına) maruz kalmış bir hastaya mutlaka serum takılmalı ve ağızdan da desteklenerek su eksikliği kısa sürede giderilmelidir. Aksi takdirde hasta çok kısa süre içerisinde ölüme gider.
Suya atılan taşın oluşturduğu yuvarlak dalgalar misali başta Karapınar, sonra Konya ve Türkiye deki tüm sorumluluk sahibi insanlar sesini yükseltmeli ve dünyanın bu feryadını duymalı, duyurmalı.
BU TOPRAKLAR DEDELERİMİZDEN MİRAS KALMADI,
ONLARI ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK.
Lütfen emaneti aldığımızdan daha iyi bir şekilde sahibine(torunlarımıza) iade edelim.
Emanete hıyanetin Münafıklık alameti olduğunu ve münafıklarında cehennemin en dibine konulacağı gerçeğini unutmayalım.
Deprem Fırsat mı, Tehdit mi?
Yürüyün, Durmayın! Durursanız Sırat’tan Düşersiniz.
Şehvet-i Kelam ve Kalem İçin Susturucu: Kabak
“Kalite” Anlaşılmak İçin “Zaman ve Sabra” İhtiyaç Duyar
Hangi Hazine Daha Değerli: Yeraltı mı, Yer Üstü mü?
Yol Arkadaşlığında “Hızır Ölçüsü”
“Canlı Yayında Konuşur Gibi” Konuşabilmek
Meşruiyetin Olmazsa Olmaz 3’lüsü
Dinle Neyden/Gönülden
Mevlana, Hoca Efendi ve Diğerleri…