Tekno-faşizim ekonomik bağımsızlığı tehdit ediyor
ALLAH VAR, ATEİZM YOK!
YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Geçen haftaki yazımızda ‘içimizdeki öküz’ den bahsetmiştik. İnsana cüz-i irade ile birlikte verilen nefis bizi son nefesimize kadar yakından,hatta içimizden zorlayan bir antrenör pozisyonunda.
Sabah gözümüzde açtığımız anda görevine başlayan,gözlerimizi kapatana kadar aralıksız bir şekilde görev yapan hatta rüyalarımıza etki etmeye çalışan bir düşman nefis.
İnsana Rabbi tarafından yüklenen esas iki programdan (fücur ve takva şems,91/7,8) fücuru sürekli destekleyen ve takva programını yok etmeyen çalışan bir etkili bir düşman.
İnsanlığın yaratıldığın Ahsen-i takvim de kalıp esfel-i safiline yuvarlanmaması için içindeki bu vahşi boğaya karşı sürekli etkin bir mücadele içinde olması gerekiyor.
Her konuda olduğu gibi bu konuda da en büyük desteği kitabımız Kuran-ı Kerim ve onun öğretmeni Hz. Peygamber (s.a.v.) den almamız gerekiyor.
Rabbimizin hangimizin daha iyi amel edeceğini öğrenmek için gönderdiği (mülk,67/2) şu 3 günlük imtihan dünyasında nefise odaklanmamız , onu yakından tanımamız ve mücadele yol ve yöntemlerini öğrenmemiz bize dünya ahret saadetini getirecektir.
Nefis vesvese gibidir.İlim onu tard eder, cehalet onu davet eder.
Nefsin en büyük destekçisi ve müttefiki şeytandır.
Mahiyetini öğrenip,yöntemleri Kur’an ve Sünnetten alıp mücadele edebildiğimiz oranda bizim yükselmemize vasıta olacak olanda yine nefistir.
Bu gün alemi İslam’da bana göre en büyük ihtiyaç bu konudur.
Müslümanların uhuvvetinin, kardeşliğinin önündeki en büyük engel de nefislerimizdir.
Cehaletin beslediği nefsin bize üflediği gururla ipimizi eline alan şeytan bizi İslami bir hayatın çok uzaklarında dolaştırıyor.
72 saatten fazla küs durmanın haram olduğu bir dinin müntesipleri olarak kendimizi bir sorgulayalım.Küs olduğumuz kaç Müslüman var.
Tanıyıp tanımadığınız herkese selam verin diyen dinin mensupları günde kaç kişiyi görünce selam vermeden yüzümüzü çevirerek pas geçiyoruz.
İşcinin hakkını alnının teri soğumadan verin diyen dinin mensupları çalışanlarımızın hak ettiği ücreti vermekte ne durumdayız.Yoksa piyasa şartları yalanına mı sığınıyoruz.
Adını siyaset , ticaret , spor v.b. koyarak diğer kişiler hakkında doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerle Rabbimiz şiddetle uyardığı ve ağzımızdan çıkan her kelimeden hesaba çekileceğimiz halde (İsra,17/36) yalan,iftira,gıybet gibi filleri rahatlıkla işleyebiliyoruz.
Bu misaller çoğaltılabilir dostlar.
Herkes benim gibidir düşüncesinin hiç kimseye bir faydası yok.
Zira kabre tek başımıza gireceğiz ve bizimle oraya sadece amelimiz gelecek.
Herkes kendi öküzünü kontrol altına alsa dünya cennet olur.
İnsanız.Bazen öküze yenildiğimiz olabilir,olacaktır.Bunu tövbe ile telafi edip bir daha yenilmemeye çalışmak müminin şiarı olmalıdır.
Gelin şu 3 günlük dünya da herkes içindeki boğasına sahip çıksın.
Çıksın ki o azgın boğa ne bize ne de başkasına zarar veremesin.
Sonrası o azgın boğayla birlikte ver elini CENNET…
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Vasatlıktan Çıkış Nasıl Olur?
İslam’ı Zirveye Taşıyan Âlimler (7.Yüzyıldan 13.Yüzyıla)
Mikro Asrı Saadet’ten Makro Asrı Saadet’e (7.Yüzyıldan 13.Yüzyıla)
Değişim/Eğitim Sabır İster (Kaplumbağa Terbiyecisi Metaforu)
Kabil ve Karga
Hayırdan Şer, Şerden Hayır Çıkabilir! (Dijitalleşme Üzerine)
Cevher-Araz/Sünni-Şii
Kalem, insanın dünyada bıraktığı en uzun ve kalıcı ayak izidir
Müzebzeb