Uluslararası Rezerv Düzeni Yeniden Şekilleniyor
KANAYAN YARAMIZ URUMÇİ
Konya’da iyi ki belediyeler var! Vatandaş ekmek ve etliekmek zammına tepkili…
AK Partililer de AKP’liler de Yanlış Yapıyor- 2
DÜNYA KUPASI VE MİLLİ TAKIM:
Özbekistan’da Müstakilliğin/Bağımsızlığın 35. Yılı Münasebetiyle Etkinlikler Yapılıyor: “Tek Vatan, Tek Halk”
İSLÂM İLE İNSAN ARASINDAKİ BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
ÇÖKEN BATI GÜVENLİK MİMARİSİNDEN KÜRESEL GÜVENLİK MİMARİSİNE GİDEN YOLUN KÖPRÜ BAŞI TÜRKİYE...
HADSİZLİK
MİZAHIN MİZANI
FASÜLYE Mİ NOHUT MU???
Yüksek Sesle Konuşmak ve Kötü Kokmak Caiz mi?
AYDOĞDU’DAN DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA…
Şimdi Konya’nın Kazanma Zamanı
İĞNE ELİMDEYDİ, SÖKÜĞÜ GÖREMEDİM
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Hayat satranç oyunu gibidir.
İyi oyuncular "gambit” gerçeğini bilir ve hayat oyunun da uygular ve mutlaka kazanırlar.
Gambit, daha büyük hedefler için (satrançta rakibi mat etme) gerektiğinde en büyük değeri (taşı/veziri) dahi feda edebilmektir.
Çünkü gambiti planlayan ve fedaya başlayan oyuncu mutlaka kazanır, çünkü rakip hamlelerinde mecbur kalacaktır.
Satrançta "şah”a karşılık gelen ruhumuz dışında her değerimizi ruhumuzu korumak, temiz tutmak, geliştirmek ve hepsinden önemlisi; yaratılışına uygun çerçevede kendini gerçekleştirmesi, yaratıcısına hakiki ayna olması için feda edebilmemiz insan/halife olmamızın gereğidir.
"Gambit” in Kur'an-ı Kerim'de yeri açıktır:
"Sevdiğiniz (kıymet verdiğiniz ve önemsediğiniz) şeylerden infak etmedikçe gerçek iyiliğe asla erişemezsiniz. Hayır olarak her ne infak ederseniz Allah onu hakkıyla bilendir.” Al-i İmran, 3/92.
"Gambit”i bilen hayat yolcuları tercihlerini hep haklı olmaktan değil, mutlu olmaktan yana yaparlar ve bu hususta en değerli taşlarını dahi feda etmekten asla kaçınmazlar.
Çünkü kar etmenin yolu feda etmekten geçer.
Bu fedakarlığın Allah için yapıldığını ve Allah katında en değerli makam olan "rıza” makamına bu yolla ulaşılacağına iman ederler.
İmanın gereği hasenatın üstü Salih amelde en büyük adım olan salihatin direk fedakarlıktan geçtiğini yayarak gösterirler:
"Onlar (Allah'ın emirlerine uygun olarak yaşayan kimseler), bollukta ve darlıkta (Allah için) harcarlar, (kızdıklarında) öfkelerine hâkim olurlar ve kendilerine karşı kusurlu davranan insanları bağışlarlar. Hiç kuşkusuz Allah iyilik yapanları sever.” Al-i İmran, 3/134.
Şimdi haykırma zamanı!
"Ben haklı değil dünya/ahrette mutlu olmak istiyorum!”
Bu mutluluğun yolu haklı olduğumuz durumlarda dahi fedakarlık yaparak büyük oyunu kazanmaktan geçtiğini Allah Resulü (s.a.v.)'de müjdeliyor:
"Kim haksız olduğu bir münakaşayı terk ederse, kendisine cennetin kenarında bir ev kurulur. Haklı olduğu bir münakaşayı terk edene de cennetin ortasında bir ev kurulur. Kim de ahlakını güzelleştirirse, ona da cennetin en yüksek yerinde bir ev kurulur.” (Tirmizi, Birr, 58)
"Gambit”i/Fedakarlığı hayat tarzı haline getirenler için asla mutsuzluk söz konusu değildir.
Bakın Tolstoy bu hayat düsturunun altını nasıl kalın harflerle çiziyor:
"Sevgili Maşa'cığım! İnsan benim kadar mutluyken nasıl olur da bu tür işlerde hoşnutsuzluk gösterebilir? Başkalarına HAK vermek, onları hakkından vazgeçirmekten çok daha kolaydır. Ben buna çoktan beri inanıyorum. Hiçbir hal ve vaziyet yoktur ki, onda bir SAADET korkusu bulunmasın, biz o kadar iyiyiz ki artık KIZMAK elimden gelmiyor? Benim için artık fenalık yoktur. Artık kızmak elimden gelmiyor. Ama daha iyiyi arayanın iyiyi elinden kaçıracağını; daha iyinin iyinin düşmanı olduğunu düşünüyorum.” Tolstoy, Kadının Ruhu, 183.
Kızmak ve haklı olma peşinde koşmak İblis'in kendi mantığı ile kurduğu "üstünlük” teorisinde körü körüne inat edip helak olmanın yolunu açar sadece.
Şems-i Tebriz-i; "Eğer hala KIZIYORSAN kendinle olan KAVGAN bitmemiş demektir.” der.
Sad-i Şirazi'de; "Dünya öyle bir meta(mal) değil ki, niza'a değsin.” der.
Koca dünya niza'a değmiyorsa ufacık işlerini siz düşünün.
Ebedi hayat yolculuğunda kısa ama o kadar da değerli şu dünya hayatını kızmadan, öfkelenmeden, ufak işlere takılmadan; hamd ederek, şükrederek, severek, sevilerek tamamlayalım.
Baş müfettiş Ramazan ayının bizi fabrika ayarlarımıza döndürmemize müsaade edelim, ona yardımcı olalım ve mümkün olduğu kadar bu ayarlar üzerine devam edelim.
Dünya ve ahretin bahtiyar kulları hayatlarını karşılıksız iyiliklerde donatarak cenneti yaşayanlardır.
Unutmayın!
"İyiler (dünyada da) cennettedir.” Mutaffifin, 83/22.
Yüksek Sesle Konuşmak ve Kötü Kokmak Caiz mi?
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
Yardım Değil Destek!
Hey Gidi Günler Hey!
Beni Seviyorsanız Resulümün (s.a.v.) Ahlakını Kuşanın! (3/31)
İki Ayetle İman ve Salih Amel
İçimizdeki Putlardan Ne Haber?
Bir Eğitimciden Tavsiyeler
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Vasatlıktan Çıkış Nasıl Olur?