KUR’ANLAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
SOKAKLARIMIZ YABANCI, TABELALARIMIZ SUSKUN, KULAKLARIMIZ ESİR
ÖZÜ SÖZÜ BİR GÜVENİLİR ÖRNEK DAVA ADAMI OLMAK GEREKİR
Sessiz Çoğunluğun “Temiz Eller“ Manifestosu
YAŞANMIŞ İBRETLİK BİR OLAY: “İKİ KARDEŞ BİLMEDEN EVLENDİ.”
İncitici ve Kahredici Mağlubiyet
Çağdaş Atan’ın Konyaspor karnesi! 6 maç tek galibiyet
OECD, IMF, S&P,FİTCH, MOODY’S bir kere de yanıldık deyin be!
CUMHURİYET OLMASA BİZ OLMAZ MIYDIK?
Dinle Neyden/Gönülden
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
TEKNOKRATİK TEK DÜNYA DEVLETİ
Konya’nın Taşına Toprağına İsmi Yazıldı
TERAZİ
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Bocuk Gecesi Cadılar Bayramı’na Karşı
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Aralık ayının ikinci haftasını geride bıraktığımız şu günlerde kış mevsimi iyiden iyiye kendini göstermeye başladığından kapalı alanlarda geçirilen vakit artarken fiziksel hareketler de azalmaktadır. Evde ve alışveriş merkezlerinde geçirilen vaktin artmasıyla beslenme şeklinde değişiklikler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlerin tüketimi de artmaktadır.
Öncelikle hayatın her döneminde yeterli ve dengeli beslenilmesi esastır. Bu nedenle, öğünlerde her besin grubundan çeşitlendirerek yeteri kadar tüketilmelidir. Bu besin grupları; süt ve süt ürünleri, et, yumurta, kuru baklagiller, yağlı tohumlar, ekmek ve tahıllar, sebze ve meyve grubudur.
Havaların soğumasıyla salgın hastalıklarda artış görüldüğünden bağışıklık sistemini beslenme ile güçlendirmek gerekmektedir. Bu konuda da A ve C vitamini antioksidan özelliklerinden dolayı öne çıkmaktadır. Antioksidan vitaminlerden zengin; havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzeler ve bunların yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemlidir. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır. E vitaminin iyi kaynakları yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve fındık, ceviz gibi yağlı tohumlardır.
Ayrıca vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alımı gerekmektedir. Yeterli sıvı alımı vücutta oluşan toksinlerin atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasında, metabolizma dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde son derece önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle, her gün 2-2.5 litre su içilmelidir.
Son olarak hareketsizlik nedeniyle artan sindirim problemlerinin önlenmesinde lifli besinler dikkat çekmektedir. Bu besinler ise; kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı undan yapılmış ekmek, makarna gibi besinlerdir. Beslenmeye ek olarak hareketsizliği önlemek adına fiziksel aktivite yapılması da önemlidir. Herkese hareketli, sağlıklı günler dilerim.
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Sıcak Yaz Günlerinde Sağlıklı Kalmanın Anahtarı: Su Tüketimi
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME
ÇÖLYAK HASTALIĞI VE GLÜTENSİZ BESLENME
Çocuklarımızın Sağlıklı Geleceği İçin Beslenme Davranışlarımızın Rolü
Bayram Sofralarında Sağlıklı ve Lezzetli Tercihler: Dengeli Beslenme İpuçları
DEMİR EKSİKLİĞİ
AFET DURUMUNDA BESLENME