DOLAR
44,906 TL
EURO
52,836 TL
STERLİN
60,830 TL
GRAM
6.934 TL
ÇEYREK
11.487 TL
YARIM
23.370 TL
CUMHURİYET
45.809 TL
Gurbet Miran
Gurbet Miran
gurbetmiran@yenikonya.com.tr
02 Mart 2026 Pazartesi günü yayınlandı
DİĞER YAZARLARIMIZ

İŞTE KULUM

 

Siz hiç buluştunuz mu Rabbinizle, ya da baş başa konuştunuz mu? Gecenin bir yarısı, uykunun en tatlı anında gördüğünüz o güzel rüyanın tam ortasında uyanıp Rabbinizle konuştunuz mu?

Sizi bilmiyorum ama ben konuşuyorum. İşte tam o saatler için randevu alıyorum Rabbimden; randevuma geç kalmamak için kendimi tembihleyip uyuyorum.

Uyanınca abdestimi alıyor, seccademi seriyorum. Teheccüd namazına duruyor, ardından büyük bir aşkla dua ediyorum.

Rabbimin beni dinlediğini bilmenin mutluluğuyla, dileklerimi ve arzularımı O'na bir bir anlatıyorum. Bunu hep şu örnekle anlatırım: Gece yarısı trafik lambaları durmuş, yollar bomboş… Gitmek istediğin yere ne kadar hızlı vardığını fark ediyorsun, değil mi?

Gündüzün telaşı yok; ışıklar yok, korna sesleri yok, insan gürültüsü yok… Sadece sen varsın ve boş bir yol. İstediğin yere daha erken ulaşıyorsun.

Teheccüd namazı da böyledir. Herkes uyurken sen uyanır, Rabbinle buluşur, konuşursun. Büyük bir aşkla dua edersin.

Söyle şimdi… Rabbin seni geri çevirir mi? Sana arkasını döner mi, seni duymaz mı?

Sen O'na böyle bir aşkla yönelmişken, Rabbin de kulunu aynı aşkla dinlemez mi?

Ve o vakitlerde seslenir:

"İste kulum, iste…”


Yazarın Diğer Yazıları