Konya’da bu camiyi görmek için akın ediyorlar! Ortasındaki havuz meğer gizemliymiş

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da bu camiyi görmek için akın ediyorlar! Ortasındaki havuz meğer gizemliymiş
Eski Anadolu zamanında birbirinden farklı camiler ve türbeler bulunuyordu. Bunların bir tanesi de Eşrefoğlu Cami’dir. Eşrefoğlu Cami Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunur. Hemen hemen her dönem ziyaretçi ve turist akımına uğrayan bu caminin içerisinde büyük havuz şaşırtıcı görüntüsüyle ve gizemiyle herkesi şaşırtıyor. Peki, Konya’nın Eşrefoğlu Camisi nerededir, Eşrefoğlu caminin gizemli sırrı ne, Eşrefoğlu camisi kim tarafından yapıldı? İşte merak edilen o detaylar…
Eşrefoğlu Cami, eski Anadolu'nun ahşap mimarisiyle inşa edilip, yapımı 3 yıla kadar dayanan uzun serüvenli bir camidir. Selçuklu Mimarisinde çok dikkat çeken Eşrefoğlu cami ayrıca Anadolu'nun güzelliklerini de kapsar. 
 
 
EŞREFOĞLU CAMİ HAKKINDA KISA BİLGİ
 
Orta Asya'nın meşhur camilerinden Eşrefoğlu Cami ağaç direkli camilerin arasındadır. Bu caminin yaklaşık 1000 yıllık geçmişi ve anısı ile Anadolu'nun en eski camileri listesine girmiştir. Halen günümüzde Eşrefoğlu camisine gidilip vatandaşlar ibadetlerini yapabiliyorlar. Caminin hemen yanı avlusunda ise, Emir Seyfettin Süleyman'ın türbesi de bulunuyor. 
 
 
EŞREFOĞLU CAMİYE NASIL GİDİLİR?
 
Eşrefoğlu Cami Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunur. Beyşehir ilçesinin içerişehir mahallesine gittiğinizde bu camiyi görebileceksiniz. Ulaşımı son derece basit ve kolaydır. Konya'da Beyşehir otobüsüne bindiğinizde Eşrefoğlu Camisine kolaylıkla gidebilirsiniz.
 
 
EŞREFOĞLU CAMİNİN BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
 
- Caminin yapımı tamamen ahşap sanata dayanır.
 
- Camide sadece bir tane minare bulunur.
 
- Caminin altı metre minaresi bulunur.
 
- Caminin minberi tamamen ceviz ağacından yapılmıştır.
 
- Caminin en üst tavanında renkli kalemlerle minyatürler vardır.
 
- Caminin hemen yanında hamam ve türbe bulunur.
 
- Caminin yapı süslemeleri geometrik şekillerdir.
 
 
EŞREFOĞLU CAMİSİNİN İÇERİSİNDE HAVUZUN GİZEMLİ SIRRI NE?
 
Eşrefoğlu camisinin içerisindeki havuz vatandaşların abdest almaları için yapılmıştır. Havuz aslında Eşrefoğlu camisinin bir sembolü olarak anılır. 
 
Havuzun içindeki sular dünyayı aydınlatmayı temsil eder. Eşrefoğlu camisinin inşa edildiği dönem bu yansıma dünyayı temsil ediyordu. Ziyaretçiler ve özellikle turist akımı bu gizemli sırrı çözmeye çalışmak için kilometrelerce uzaklıktan gelebiliyorlar.
 
HAVUZUN MERAK EDİLEN DETAYLARI NELERDİR?
 
- Havuz 13 yy yapılmıştır.
 
- Havuzun geometrik şekli karedir.
 
- Havuzun bütün etrafı demir parmaklıklarla çevrilidir.
 
- Havuzun içerisinde hiçbir akıntı, çöp yoktur. Havuz her zaman berrak tutulur.
 
- Havuzun amacı vatandaşların abdest ihtiyacını karşılaması içindir.
 
 
EŞREFOĞLU CAMİYİ KİM YAPMIŞTIR?
 
Eşrefoğlu Camiyi yapan kişi Emir Süleyman Bey'dir. 
 
(Sibel Elmas)
  • #konya #konya haber #konya haberi #konya haberler #eşrefoğlu cami #beyşehir

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER