Konya’da tarih, kültür ve turizmin birleştiği mahalle! Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı oluyor

 Konya’da tarih, kültür ve turizmin birleştiği mahalle! Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı oluyor
Doğanın kucağında serpilen tarih ve kültürle buluşan bu mahalle, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Konya’daki bu benzersiz mahalle, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda zengin tarihi ve kültürel mirasıyla da büyülemeye devam ediyor. Doğa ile iç içe geçmiş yaşam tarzı, köyü sadece bir turistik destinasyon değil, aynı zamanda unutulmaz bir deneyim haline getiriyor.

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi, 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri olarak kabul ediliyor. Aya Elena Kilisesi, camileri, köprüleri ve evleri ile farklı kültürleri bünyesinde barındıran Sille, yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih ediliyor.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sille

Tarihi kaynaklarda farklı kültürden ve ulustan kişilerin bir arada yaşadığı, erken Hristiyanlık döneminin önemli bir merkezi olan tarihi Sille Mahallesi, ev sahipliği yaptığı birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Duvar ve pencerelerinde Roma dönemine ait malzemelerin kullanıldığı Aya Elana Kilisesi, milattan sonra 327 yılında Bizans İmparatoru Constansin'in annesi Helena tarafından, ilk Hiristiyanlık dönemine ait oyma mabetlerden etkilenerek yaptırılmış mimarisi ile ön plana çıkıyor.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok tarihi eser bulunuyor

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserlerini de bünyesinde bulunduran Sille Mahallesinde 19.yüzyılda inşa edilen Sille Çay Camisi'nin mihrap, mimber ve kürsüsünde ki zengin ahşap işçiliğinin en güzel örnekleri yer alıyor.

Kültürel alanda oldukça zengin

Çömlekçilik sanatı, halı ve kilimciliği, mumculuğu ile halk sanatları açısından zengin bir mekan olan Sille Mahallesi, çok farklı kültürlerin etkisinde olan, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği canlı bir sosyal yaşama sahip.

Taşı toprağı tarih

Taşı toprağı tarih kokan Sille Mahallesi, son dönemlerde belediyenin yapmış olduğu katkılarıyla popülerliği biraz daha yükseldi.  Tarihi mahalleyi ziyarete gelen turistler için çeşitli alanların oluşturulduğu Sille'de bulunan kafeler mimarisiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya tarihi mahalle #Konya ilçe haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER