Sokağa ne zaman çıkılır?
YAZARLAR İFTARDA BULUŞTU
SEKSEN ÜÇ YIL DÖRT AYDAN DAHA DEĞERLİDİR KADİR GECESİ
EDEBİYATIMIZDA AYASOFYA
Ak Parti Konya’da yeni dönemin şifreleri
İkinci El Otomobil Pazarı Ne Olacak?
Ekonomik kriz çıkartmak isteyenler hayal kırıklığı yaşayacaklar
DESTİMÂL
İyi Final/Yaşlılık İçin…
Doğa Uyandı, Vefa Anlattı
Destansı Galibiyet
ŞARA-MAZLUM ABDİ ANLAŞMASI VE AKLA TAKILAN SORULAR
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
TERÖR VE TERÖRİZM
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Suriye'nin yeni Cumhurbaşkanı Ahmed Eş-Şara, Ankara'ya geliyor.
Hiç kuşku yok ki bu ziyarette Türkiye-Suriye ilişkilerin temelleri atılacak.
Muhtemelen görüşmelerde yeni Suriye'nin siyasi ve üniter yapısının sağlanması, ekonomik toparlanması, yeni yönetimine sağlanacak uluslararası destek, istikrar ve güvenliğin sağlanması için ortak iş birliği projeleri, PKK/YPG'nin tasfiyesi gibi önemli konuların ele alınacaktır.
Türkiye-Suriye ilişkilerinin stratejik ortaklığa geçirilmesi açısından kritik öneme sahip bu ziyarette, Suriye'deki son gelişmeler detaylı şekilde değerlendirilecek.
Aynı gün Siyonist-soykırımcı Netanyahu da Amerikan'ın Yeni Başkanı Trump ile görüşecek.
Bu iki görüşmenin aynı gün olması bir tesadüf mü, yoksa bir mesaj mı içeriyor?
En azından Netanyahu'nun ABD'den, Ahmed Eş-Şara'nın Türkiye'den bağımsız hareket etmediği, edemeyeceği söylenebilir.
Diğer bir deyişle Yeni Suriye'nin oluşumunda, hatta Netenyahu'nun deyimiyle "Orta-Doğu'nun haritalarının yeniden çizilmesinde” Türkiye ve ABD başat aktörler olarak öne çıkıyor.
İsrail'in "Orta-Doğu'nun haritasının yeniden çizilmesinden” kastettiği Nil'den Fırat'a kadar olan toprakları almak yani Arz-ı Mevud hayaline ulaşmaktır.
ABD ve Netenyahu bu hayali gerçekleştirmek için PKK'yı mayın eşeği olarak kullanacaklar, bölgedeki etnik ve mezhep ayrılıklarını körükleyeceklerdir. İsrail Lübnan'a saldırılarını sürdürecek, bir oldubittiyle işgal ettiği Golan Tepeleri'ni topraklarına katacaktır.
Türkiye, Netenyahu'nun bu ham hayaline karşı PKK'yı bitirmek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak gibi birbiriyle bağlantılı iki önemli hedefe kilitlenmiş durumda.
Öcalan'ın 15 Şubat'ta PKK'ya "silah bırakın” çağrısı yapması bekleniyor. Buna rağmen PKK silah bırakmazsa kahraman Türk Ordusu askeri harekâtla PKK'yı tasfiye edecektir.
Irak'taki gelişmeleri de gözden kaçırmamak lazım. Önceki aylarda Türkiye ile Irak arasında tarihi anlaşmalar yapıldı. Basra limanı ile Ovaköy arasında küresel bir ticaret koridoru olan kalkınma yolu kuruluyor.
100 yıl önce gizli Sykespıcot anlaşması ile Irak ve Suriye sınırlarını çizen, Türk kentleri Musul ve Kerkük'ü Türkiye'den koparan, petrole çöken İngilizler de boş durmuyor. Bağdat ile Londra arasında "ikili güvenlik ve stratejik ortaklık anlaşması" imzalandı. İngilizler buna dayanarak Gayyara'ya askeri üs kuruyor.
Orta-Doğu denkleminde sessiz ve derinden gelen İngiliz tehlikesini de unutmamak lazım.
Kısacası Orta-Doğu'da kartlar yeniden dağıtılıyor. Yeni bir satranç oyunu başlıyor.
İsrail'in Arz-ı Mevud hayalinin önündeki en büyük engel Türkiye'dir.
Ulusal çıkarları ve siyasi hedefleri taban tabana zıt Türkiye ile ABD, İngiltere ve İsrail ittifakı arasında er veya geç sıcak bir çatışma kaçınılmaz gibi görünüyor.
Türkiye bu sıcak çatışmayı öngördüğü içindir ki; son yıllarda savunma sanayiine önem vermiştir.
Allah, Ülkemize ve Devletimize güç ve kuvvet versin.
Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır…
ŞARA-MAZLUM ABDİ ANLAŞMASI VE AKLA TAKILAN SORULAR
MASADAKİ ATIŞTIRMALIK ÇEREZ: UKRAYNA
DOLDURUŞA GELEN, UKRAYNA GİBİ OLUR.
ZELENSKİ, KOMEDİDEN DRAMAYA TERFİ ETTİ.
GÜCÜN AYARTICI CAZİBESİ
MUSİBETLER BİZİM ESERİMİZDİR
BİR DÜNYA DELİSİ: TRUMP
AİLE KURUMU TEHDİT ALTINDA
MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI ÜZERİNE…
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?