Gönül kapısının anahtarı, Rahmete Açılan Bir Sefer Tövbe
Ekonomide Yüksek Teknoloji Ürün Üretimine Yönelik Zihinsel Dönüşümü Tamamlamakta Geç mi Kalıyoruz?
BİR KİTAP FUARININ ARDINDAN
Değişen Gerçeklik Algoritması
SADREDDİN KONEVİ’NİN EVRENSEL MESAJLARI
Münafıklık kötü müdür?
KALKINMA YOLU, PKK’NIN SONU
Meğer kuzuyu kurda emanet etmişiz…!
İSLÂM DİNİNDE ZORLAMA VAR MI, YOK MU?
KALİTE
Dinin Geleceği
TÜRKİYE’NİN KRİPTO KİMLİKLİ BEYAZ TÜRKLERİ
Bambaşka bir Konya geliyor
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Konyaspor’da Düşüş Alarmı, Sorunlar Derinleşiyor..
Samimiyet Zedeleyici Mağlubiyet
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
İştahsızlık zaman zaman hepimizin ortak sıkıntısı haline gelebiliyor. Bazıları dönem dönem iştahsızlık yaşarken bazıları bu durumu sürekli yaşamaktan şikâyetçi olabiliyor. Eğer bir sağlık problemi yoksa dönem dönem yaşanmasının olağan olduğu kanaatindeyim. Fakat bu durum süreklilik gösterirse iştahsızlığın altında yatan sebep bir uzman eşliğinde düşünülmeli. Bu kişilerin yanı sıra bazı kişiler ise hiç iştahsız olmadığını ve iştahsız olanların çok şanslı olduklarını ve bu durumdan dolayı zayıf kalabildiklerini iddia etse de iştahsızlığın hayat kalitesini düşürdüğünü ve ayrıca bu düşünce tarzının sağlıklı olmadığını da bilmenizde fayda var.
Bütün bu iştahsızlık serzenişlerinize çözüm olabilecek nitelikte size bu hafta iştahsızlık yaşadığınız dönemde iştahınızı nasıl artırabileceğiniz konusunda birkaç tane tüyo vereceğim:
İlk olarak; iştahsız olduğunuz zaman, öğünlerinizde -yemek yiyebildiğiniz zaman aralığında- maksimum enerji sağlayabilmek temel amacınız olmalıdır. Yani yiyeceğiniz yemeği enerji ve besin öğesi açısından zenginleştirmelisiniz. Örneğin sabah kahvaltıya hazırlayacağınız omlet için yumurtayı çırparken süt eklemek, omletin arasına peynir dilimlemek ile omletin besin değerini daha da yükseltilebilirsiniz. Bir başka seçenek ise sadece salata yiyebildiğiniz zaman salataya eklediğiniz badem, fındık, ceviz, peynir ile salatanın besin değerini artırabilirsiniz.
İkinci olarak; yiyeceğiniz yemeğin görüntüsü çok önemli. Unutmayın ki hazırladığınız yemek önce gözünüze hitap etmeli. Ayrıca yemek için hazırladığınız tabağın gözünüze hitap etmesinin kendinize verdiğiniz değer ile de doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde yorucu ve koşuşturmalı gün içerisinde insanın kendi vücudu için ayırdığı zamanı zorunluluktan ziyade isteyerek yapması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü eğer amaç karın doyurmak ise fast food ile de bu sağlanabilir. Bu sebeple dengeli bir tabak tüketimi bile kendi vücudunu sevmenin ve ona iyi bakmanın bir göstergesi olarak değerlendirilirken tabağın göze hitap etmesinin ekstra bir durum olduğunun farkındayım. Fakat bu önerinin iştahsızlığınıza çözüm olabileceğinden emin olabilirsiniz.
Bir diğer çözüm önerisi ise yağlar midede uzun süre kaldıkları için iştahsız olduğunuz dönemde aşırı yağlı yemeklerden ve/veya yağda kızartılmış yemeklerden bir müddet uzak durmanız gerekiyor. Bununla beraber bir başka çözüm önerisi ise yemeği uygun sıcaklıkta tüketmektir. Sıcak tüketmeniz gereken bir yemeği soğuk tüketmeniz maalesef ki iştahsızlığınıza herhangi bir çözüm olmaz. İştahsız olduğunuz için -enerji alabilmek adına- kendinizi yemeye zorladığınız bu dönemde bu tarz örnekler yerine yemeği kendinize sevdirmeyi sağlayacak uygulamalar yapmalısınız.
8 SORUDA ELİMİNASYON DİYETİ
YO-YO DİYETLERİ
GÜN BOYU DİNÇ KALMANIN 4 YOLU
BUĞDAY ALERJİSİ
10 MADDEDE BESLENME EFSANELERİ
SAĞLIK İÇİN HAREKET
BAĞIRSAKLAR ve STRES
ŞEKER ALKOLLERİ
EGZERSİZ ve BESLENME
METABOLİZMA