Gönül kapısının anahtarı, Rahmete Açılan Bir Sefer Tövbe
Ekonomide Yüksek Teknoloji Ürün Üretimine Yönelik Zihinsel Dönüşümü Tamamlamakta Geç mi Kalıyoruz?
BİR KİTAP FUARININ ARDINDAN
Değişen Gerçeklik Algoritması
SADREDDİN KONEVİ’NİN EVRENSEL MESAJLARI
Münafıklık kötü müdür?
KALKINMA YOLU, PKK’NIN SONU
Meğer kuzuyu kurda emanet etmişiz…!
İSLÂM DİNİNDE ZORLAMA VAR MI, YOK MU?
KALİTE
Dinin Geleceği
TÜRKİYE’NİN KRİPTO KİMLİKLİ BEYAZ TÜRKLERİ
Bambaşka bir Konya geliyor
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Konyaspor’da Düşüş Alarmı, Sorunlar Derinleşiyor..
Samimiyet Zedeleyici Mağlubiyet
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
Sevgili okurlarım pandemi sürecini evinizde daha sağlıklı geçirebilmeniz için sizlere birkaç tavsiyede bulunacağım:
1) Alışverişe gitmeden önce, kendinizin ve ailenizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, alışveriş listesi hazırlayarak alışverişe gidin. Böylece hem gıda israfı önlenmiş olur, hem de başkalarının ihtiyacı olan gıdaya erişmesi sağlanılabilir. Ayrıca alışveriş esnasında önceliğiniz her zaman taze malzemeler ve daha kısa raf ömrüne sahip ürünler olmasına dikkat edin.
2) Ev yapımı yemekler hazırlamayı tercih edin. Evde daha uzun süre geçirmek, daha önce yapmak için zamanınız olmayan bu tarifleri yapma imkânı sunabilir. Yiyecek israfını önlemek için, kalan yemekleri derin dondurucuda dondurup başka bir gün tekrar çıkartarak tüketilebilirsiniz.
3) Yemek hazırlarken gıda kontaminasyonundan ve gıda kaynaklı hastalıklardan kaçınmak için; ellerinizi, mutfağınızı ve mutfak eşyalarınızı temiz tutun. Çiğ ve pişmiş yiyecekleri birbirinden ayırın. Yiyeceklerinizi 5 °C' nin altında veya 60 °C' nin üzerinde güvenli sıcaklıklarda iyice saklayın.
4) Aile yemeklerinin tadını çıkarın. COVID-19 salgını ile ilişkili sosyal mesafe, ailenizle evde daha fazla zaman geçirebilmek adına büyük bir fırsat çıkartıyor. Aile yemekleri, ebeveynlerin sağlıklı beslenme ve aile ilişkilerini güçlendirmesinde rol model olmaları için önemli bir fırsattır. Bu dönem, çocuklarınızın sağlıklı yiyecekleri pişirmeye dahil olmaları için yeni fırsatlar sunabilir.
5) Porsiyon boyutlarınızın farkında olun. Çalışmadan veya sınırlı faaliyetlerle uzun süre evde kalmak aşırı yemek yemeye yol açabilir. Doğru porsiyonların nasıl olduğunu öğrenmek için bir uzmana danışabilirsiniz.
6) Tuz alımınızı sınırlandırın. Taze gıdaların bulunabilirliği azalabileceğinden dolayı konserve, dondurulmuş veya işlenmiş gıdalara daha fazla güvenmek gerekebilir. Fakat bu yiyeceklerin çoğu yüksek düzeyde tuz içerir. Konserve yiyecekleri durulayarak tuz içeriğini düşürebilirsiniz. Masada yemeklerinize fazladan tuz eklemekten kaçının. Bunun yerine ilave lezzet için taze veya kurutulmuş otlar ve baharatlarla denemeler yapın.
7) Şeker alımını sınırlandırın. DSÖ, ideal olarak yetişkinler için toplam enerji alımının% 5'inden daha azının eklenti şekerlerden (yaklaşık 6 çay kaşığı) gelmesini önerir. Çok tatlı bir şey istemiyorsanız, taze meyve her zaman önceliğiniz olmalıdır. Diğer tatlı seçenekleri seçildiğinde, şekerin düşük olduğundan emin olun ve küçük porsiyonlar tüketmeye dikkat edin.
8) Yağ alımını sınırlandırın. Bunu başarmak için, yiyecekleri kızartmak yerine buharda pişirme, ızgara veya soteleme gibi daha az yağ gerektiren pişirme yöntemleri tercih edebilirsiniz..
9) Su tüketiminize önem verin. Su tüketimini unutmamak adına yanınızda her an su bulundurun. Tadını arttırmak için; meyve, salatalık, limon veya nane, lavanta veya biberiye gibi otlar ekleyebilirsiniz.
Umarım size faydalı bilgiler sunabilmişimdir. Artık her hafta Perşembe günü sizlerle beraber olacağız. Görüşmek üzere. Sağlıkla kalın J
*Dünya Sağlık Örgütü 2020 Beslenme Rehberi
8 SORUDA ELİMİNASYON DİYETİ
YO-YO DİYETLERİ
GÜN BOYU DİNÇ KALMANIN 4 YOLU
BUĞDAY ALERJİSİ
10 MADDEDE BESLENME EFSANELERİ
SAĞLIK İÇİN HAREKET
BAĞIRSAKLAR ve STRES
ŞEKER ALKOLLERİ
EGZERSİZ ve BESLENME
METABOLİZMA