Ah sarı öküz, vah sarı öküz! Güler misin ağlar mısın?
Konyaspor’da skor var umut yok!
ZİRVEYE ÇIKMANIN YOLLARI
ALLAH İŞLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPMAYI EMREDER
İNSANOĞLUNUN EN BÜYÜK İMTİHANI, YAPAY ZEKÂ
AltınS1 ile Gram altın arsındaki makas gerçekçi değildir
BİRBİRİNE BENZER İKİ FARKLI ÜLKE: TÜRKİYE VE İRAN
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
Belediyecilik CHP’nin işi
MESCİDİ HARAMDAN MESCİDİ AKSAYA, ORADAN DA SİDRETÜL MÜNTEHAYA YAPILAN KUTSAL YOLCULUK
KÜFÜR
Hangi Hazine Daha Değerli: Yeraltı mı, Yer Üstü mü?
ÖFKE, TUZAKLAR VE CUMA GÜNLERİNİN HÜZNÜ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
Bahanesiz Maçtan Hüsran Çıktı
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Esmalardan yansıyan en güzel "Selâm” üzerimize olsun.
Yazılarımı çok karışık ve anlaşılmaz bulan sevgideğer dostlara net mesajlar ileteyim dedim. Toplum olarak hızla asimile edildiğimiz, akıl dışı evrenin mantık ötesi işlerine dikkat çekmek istiyorum: Gürültü terörüne bir son vermek gerekiyor.
Toplu taşıma araçlarında kulaklık takan insanlara rastlıyorum. Dinledikleri şeyin sesi (müzik olmadığı kesin) dışarıdan duyuluyor. Kendi kulakları ve hatta beyinleri bu tuhaf zulme nasıl dayanıyor merak ediyorum. Bir de muhatabını hoparlöre alıp bize ücretsiz online pazarlık ve tahsilat dersleri veren telefon engelliler var. Neyse ki yanımızdaki binadan güzel bir düğün haberi geliyor. Ne mutlu zamanlar. Bir saate kalmadan, araçlar otoparktan kaldırtılıyor ve sandalyeler konuluyor. Sonra gelsin davul zurna ekibi. Karşı değilim bu coşkulu eğlenceye. Fakat zaten düğün salonları bu iş için icat edilmemiş miydi? "…çocukları pistten alalım!”
Yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum. Bu nedenle ilkin şunu belirteyim, kimsenin zevkine de eğlencesine de karışmak amacında değilim. Erkek adam bir kez sünnet oluyor. Kadının bir tane kına gecesi var. Neslin idamesi düğünlerle meşrulaşıyor. Buraya kadar aklı başında birisi zaten toplumu karşısına almak istemez. İyi de her şeyin yeri var kardeşim!
Ortalama bir toplu eğlence kaça mâl oluyor? Ne bileyim, dışarıda bir mekânda doğum günü kutlasak, mesela 50 kişi davet etsek, bize kaça patlar? Bin kişiye pilav döksek ne tutar? Belki asker uğurlayacağız, bir davulcu bir zurnacı kaça kiralanır ki? Mütevazı bir konvoy hazırlasak acaba ne kadar yakıt harcanır şehir turunda? Yapmayın efendiler, insaf!
Okuyan insanlara "inek” ve iyi niyetle çalışan insanlara "salak” demekten vaz geçmeliyiz. Bu filmi daha önce defalarca izledi insanlık. Ne cahiliyeler ne lale devirleri geldi geçti. İbrahim Müteferrika. Bankadan çekilen krediyle dillere destan düğün yapmak erlik değil!
Daha çok kütüphane yapalım o paralarla, daha huzurlu okullar inşa edelim. En donanımlı, en idealist insanları öğretmen yapalım. İnsanları "şucu bucu” diye etiketlemeden haklarını teslim edelim. Bu kanla alınmış topraklar emaneten bizim. Hıyanet etmeyelim.
N'oldu, şimdiden çatlak sesler çıkmaya başladı. Bunları söyledim diye sinirlenen davulcu olsa amenna. Zurnacıya da hak veririm. Ama ömür boyu asgari ücret cezasına (üstelik suçsuz yere) çarptırılmış insanların tepki vermesini kabullenemem. Uyanın demekte ne var!
İsraf konusundaki ayeti her yemekten sonra, her cuma hutbesinde duymaktan sıkılmadık. Zira "la tüsrifu” denildiğinde Allah rica ediyor sanıyoruz. Oysa o ayet bir emir! Size emanet edilen organlar, insanlar ve tüm nimetleri ihtiyaç kadar tüketin buyuruluyor. Bizlerse "beyin bedava” olunca onun yeteneklerini ve kapasitesini de israf ediyoruz. Nerede ulu'l el bâb?
Şu kuru gürültüden, bir ıssız ney taksimi çıksa da suskunluğumuzu ıslatsa…
Hayra karşı geliniz.
AYNADAKİ ÇÖZÜMLER
RÜYAMDAKİ SEÇİMLER
İNSAN ODAKLILIK
BİNBİR GECE MASALLARI
HER GÜN BAYRAM
EDEBİYATTA AHLAK
BEYİN KONTROLLÜ MAKİNE
NEPOTİZM VE SADAKAT
İSO’YA AÇIK MEKTUP 2
İSO’YA AÇIK MEKTUP 1