Sahipsiz köpek ısırdı! Mahalle kuduz karantinasına alındı

- Güncelleme Tarihi:

 Sahipsiz köpek ısırdı! Mahalle kuduz karantinasına alındı

Niğde'nin Bor ilçesinde sokak köpeğinin bir kişiyi ısırması üzerine olayın yaşandığı mahalle kuduz karantinasına alındı

Açıklama Valilikten! 

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamaya göre saldırı 18 Haziran'da gerçekleşti. 

H.Ş isimli vatandaş Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Sokak köpeği tarafından ısırıldı.

Yaralanan H.Ş, olası kuduz şüphesiyle Bor Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Sağlık durumu iyi olan H.Ş. gözetim altında tutuluyor. 


Köpek öldü!

H,Ş'yi ısıran köpeğin ölmesi üzerine Bor Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri kuduz araştırması için numune aldıktan sonra köpeği dezenfekte ederek gömdü.

Alınan numunelerin incelenmesi ve sonuçların çıkması süresine kadar Cumhuriyet Mahallesi karantinaya alındı.


Sahipsiz köpekler toplanıyor! 

Mahalledeki sokak köpeklerinin ve başıboş hayvanların toplanması için çalışma yapıldı. Mahalleye tüm hayvanların giriş çıkışı yasaklandı.

Karantina tedbirlerine uymayanlara idari para cezası uygulanacak.

Kaynak: AA

  • #Niğde #Sokak köpeği #kuduz #kuduz hastalığı #köpek saldırısı #niğde haber #niğde haberleri #Bor ilçesi #ilçe

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • F
    Ferdi
    125 gün önce

    İvedilikle tüm başı boş köpeklerin toplanması gerekiyor. Tehlike büyüyor.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • TT
    TURHAN TURAN
    77 gün önce

    Batı Avrupa'da, Amerika'da, Avusturalya'da sahipsiz köpek tarafından herhangi bir insan ısırılarak yaralandığı taktirde, o şehrin belediyesine açacağı dava ile milyon dolarlar kazanır... Ama ne yazık ki, ülkemizde sahipsiz sokak köpekleri tarafından ısırılan çoluk-çocuk, genç-yaşlı insanlarımız ısırıldığı ile kalıyor, bu yüzden ölenler de öldüğüyle kalıyor!! Hak-hukuk YOK!! BU İNSANLIK MIDIR EY TÜRK MİLLETİ, ŞİMDİ BEN SİZE SORUYORUM???

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • AH
    AVUKAT HİLMİ ÖZTÜRK
    76 gün önce

    öncelikle geçmiş olsun. tavsiyem iyi bir avukat tutun ve anayasada yer alan "idari hizmet kusuru" kanuna dayanarak belediye ve valilik hakkında yüklü bir tazminat davası açın. bu sizin kanuni hakkınızdır. bu yolla zengin bile olabilirsiniz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER