DOLAR
45,489 TL
EURO
53,169 TL
STERLİN
61,610 TL
GRAM
6.847 TL
ÇEYREK
11.250 TL
YARIM
22.295 TL
CUMHURİYET
44.315 TL

Akşehir’de meyve bahçelerinde verim umut veriyor

 Akşehir’de meyve bahçelerinde verim umut veriyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akşehir ilçesine bağlı Atakent ve Gölçayır mahallelerinde yürütülen bahçe kontrollerine ilişkin açıklamada bulundu. Teknik ekipler tarafından yapılan incelemelerde mevcut üretim sezonunda verimin iyi seviyede olduğu değerlendirildi.

YENİ ÇEŞİTLERLE MODERN BAHÇELER KURULUYOR

Akşehir İlçe Tarım Müdürlüğü ile Konya Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirilen saha çalışmalarında, 0900 Ziraat, Regina ve Royal King çeşitleriyle kurulan bahçelerde kontroller yapıldı.

Yapılan incelemelerde ekonomik ömrünü tamamlayan eski bahçelerin yerine yeni anaçlar ve modern çeşitlerle yeni üretim alanlarının oluşturulduğu belirtildi.

ÜRETİMDE VERİMLİLİK HEDEFLENİYOR

Yetkililer, yenilenen bahçeler sayesinde hem ürün kalitesinin hem de verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki üreticilere yönelik teknik destek ve saha çalışmalarının sürdürüleceğini bildirdi.

(Ali Asım Erdem)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER