Geri sayım başladı! Konya’da şivlilik ne zaman kutlanacak? 2024 Şivlilik tarihi

 Geri sayım başladı! Konya’da şivlilik ne zaman kutlanacak? 2024 Şivlilik tarihi
Konya’da üç ayların gelişini müjdeleyen şivlilik için geri sayım başladı. Peki Konya’da şivlilik ne zaman kutlanacak, Konya’da şivlilik tarihi hangi gün? İşte Konya’da 2024 şivlilik tarihi...

Şivlilik ne zaman kutlanacak sorusu son günlerde vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Konya'da uzun yıllardan beri yaşatılan şivlilik geleneği her yıl düzenli olarak kutlanıyor. Üç ayların gelişininin yıllardır bu gelenek ile kutlandığı Konya'da çeşitli şivlilik etkinlikleri düzenlenmektedir.

Şivlilik nedir? İşte şivlilik geleneğinin ayrıntıları | N-Life

Uzun yıllardır yaşatılan bu kültür her sene büyük bir coşku ile kutlanmaya devam ediyor.

Şivlilik ne demek, nedir? 2022 Şivlilik günü ne zaman? - Son Dakika  Haberleri

Şivlilik gününde çocuklar kapı kapı gezerek şeker toplayarak ortaya eğlenceli görüntüler çıkarmaktadır.

Şivlilik günü Konya'da binlerce çocuk sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklara çıkarak şeker toplamaya başlamaktadır. Özellikle çocukların büyük bir heyecanla beklediği şivlilik için geri sayım başladı.

Peki, 2024 şivlilik ne zaman kutlanacak? İşte merak edilen o tarih...

Şivlilik ne zaman kutlanacak? 2024 Şivlilik ne zaman?

Şivlilik ne zaman?

Şivlilik kutlamaları Regaib kandilinden bir gün önce gece başlamaktadır. Buna göre şivlilik 10 Ocak 2024 günü başlayacak. Çocuklar 11 Ocak günü şivliliklerini toplayacak.

Şivlilik kutlama tarihleri 2024 || Konya Şivlilik kutlamaları 2024 başladı  mı, ne zaman başlayacak?

Kaynak: Haber Merkezi

  • #şivlilik #konya şivlilik #konya şivlilik ne zaman #2024 şivlilik

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER