DOLAR
40,78
EURO
47,67
STERLİN
55,42
GRAM
4.413,76
ÇEYREK
7.226,05
YARIM ALTIN
14.497,29
CUMHURİYET ALTINI
28.859,99

Konya’da 8 bin 500 kilo toplandı! Tam 3 gün sürdü

 Konya’da 8 bin 500 kilo toplandı! Tam 3 gün sürdü
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kuraklıkla birlikte çekilme Altınapa Baraj Gölü’nün etrafındaki çöpleri temizledi. 3 gün süren mıntıka temizliğiyle kıyılarda biriken çöpler toplanarak geri dönüşüme gönderildi. Çalışma, hem su kaynağının korunmasına hem de bölgenin doğal yaşamına nefes aldırdı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin önemli su kaynaklarından biri olan Altınapa Baraj Gölü çevresinde geniş kapsamlı bir mıntıka temizliği çalışması gerçekleştirdi.

Özellikle hafta sonları balık tutmak veya sportif amaçlı olta balıkçılığı yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir alan olarak bilinen Altınapa Baraj Gölü'nün kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesiyle kıyı şeritlerinde biriken atıklar gün yüzüne çıktı.

Yaklaşık 3 gün süren mıntıka temizliğinde, 8 bin 500 kilo çöp toplandı. Toplanan atıklar, geri dönüşüm tesislerine gönderilerek yeniden ekonomiye kazandırıldı. Çalışma, hem su kaynağının korunmasına hem de bölgenin doğal yaşamına nefes aldırdı.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, bölgeyi kullanan vatandaşların, doğanın kirletilmemesi ve çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarının önemli olduğunu açıkladı.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • OA
    OSMAN AKIN
    4 saat önce

    Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğüne çöpleri temizlediği için çok teşekkür ederim. Aynı hassasiyetin şehir merkezi temizliğinde gösterilmesini, yerlere sigara ve çöp atanlara, parkları kirletenlere trafikteki uygulanan agır cezai yaptırımlar gibi cezalar uygulamasını vatandaş olarak istiyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER