Konya’da evden hırsızlık yapıldı! Şüpheliler kadın çıktı

 Konya’da evden hırsızlık yapıldı! Şüpheliler kadın çıktı

Konya'nın Meram İlçesindeki bir evden yaklaşık 30 bin TL para çalındı. Olayı araştıran polisin yolu 3 kadınla kesişti. 

Yine dil düşürme yöntemi!

Konya'nın Meram İlçesi Melikşah Mahallesi Cihangazi Sokaktaki bir eve dil düşürme yöntemi ile giren şüpheliler yaklaşık 30 bin lira para çalarak kaçtı. 
İhbar üzerine adrese ulaşan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri kapsamlı bir çalışma başlattı. Çevredeki yüzlerce güvenlik kamerasını tespit ederek kayıtları inceleyen polisler, yüzlerini maske ve çarşafla kapatan 3 kadın tespit etti. 

Kadınlar takibe alındı!

Kimlikleri tespit edilen 3 kadın takibe alındı. Meram ilçesinde farklı bir adresten yine dil düşürme yöntemi ile hırsızlık girişiminde bulunan şüpheliler bu kez baltayı taşa vurdu. Takip edildiklerinin farkında olmayan şüpheliler karşılarında polisi görünce kaçmayı denedi. 

Kovalamaca yaşandı! 

Şüpheli kadınlar yaya olarak polisten kaçmaya çalıştı. Fazla uzaklaşamadılar. Ekipler kısa sürede üçünü de yakalayıp gözaltına aldı. Kimlik sorgusu yapılan kadınların dosyası kabarık çıktı. Şüphelilerden 35 yaşındaki Y.Y'in 9, 38 yaşındaki R.Y'nin 22, 18 yaşındaki Z.K'nin ise 4 adet suç kaydı vardı. Adliyeye sevk edilen 3 kadın da 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kapıyı 2 kez kilitleyin!

Kilitlenmeyen ya da bir kez kilitlenen kapılar hırsızlara davetiye çıkarıyor. Girdikleri binalarda kilitlenmemiş kapı arayan hırsızlar, dil düşürme yöntemi ile saniyeler içinde eve girip hırsızlık yapıyor. Şehir şehir gezerek hırsızlık yapan guruplara karşı uyarıda bulunan polis, kapıların 2 kez kilitlenmesi uyarısında bulundu.

(Selman Kaya)

  • #Konya #Konya haber #Konya hırsızlık

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • RS
    Ramazan Şavk
    123 gün önce

    Kesinlikle yeni mahalle sakinleridir.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER