Konya Karatay Belediye Başkanı kim oldu? Hasan Kılca kimdir?

 Konya Karatay Belediye Başkanı kim oldu? Hasan Kılca kimdir?

1970 Konya doğumlu olan Hasan Kılca, eğitim hayatının önemli bir bölümünde de Konya'daydı. 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleşti. Mezuniyeti sonrası bir süre serbest avukat olarak çalışan Hasan Kılca, 1997 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nde avukat olarak göreve başladı.

Hasan Kılca, 2000 – 2002 arasında 2 yıl boyunca 28 Şubat mağdurlarının o dönemde savunuculuğunu yapan HUDER'in Konya Şubesi Başkanlığını yaptı.

Hukuk alanı ve belediyecilikte önemli görevler alan Hasan Kılca, 16 yıl kesintisiz olarak Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliğini yürüttü. Kamu İhale Uzmanı olarak mahkemelerde bilirkişilik de yaptı.

2018 yılının Kasım ayında Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek AK Parti'den Karatay Belediye Başkanlığı'na aday olan Hasan Kılca, 2019 Mart seçimlerinde yüzde 77 oy alarak Karatay Belediye Başkanı seçildi. 

İngilizce ve Arapça bilen Hasan Kılca, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #KARATAY #HASAN KILCA #karatay belediye başkanı #konya hasan kılca #karatay hasan kılca

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER