Konya, yaz mevsiminde her zamankinden daha kalabalık oluyor. Turistler ve tarım işçilerinin yanı sıra gurbetçi trafiği de başladı. Konya'nın bir ilçesi çok kısa bir sürede nüfusunu üçe katlayacak.
Kurban bayramını bekliyorlar!
Konya'nın 51 bin nüfuslu Kulu ilçesi bir ay içinde nüfusunu 150 bine kadar artıracak. Emeklilerin gelmesiyle ilçede görülen yabancı plakalı araçların sayısı arttı. Yurt dışında çalışan Kululu gurbetçiler de memleketlerine gelmek için kurban bayramını bekliyor.
Kulu'da hazırlıklar hızlandı!
Kulu'ya yeni kafe, restoran ve pastaneler açıldı. Mevcut işletmeler gurbetçi trafiği öncesi hazırlık içinde… İlçedeki düğün salonlarının birçoğu rezervasyonları doldurdu, defteri kapattı. Esnaf heyecanlı, Kulu ilçesinde yaz mevsimi yine çok hareketli geçecek.
Depremde telefon yağmuru!
Kulu'da 15 Mayıs Perşembe 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem sonrası ilçeye yurtdışından telefon yağdı. Yol hazırlığı yapan gurbetçiler hasret gidermek için günleri sayıyor.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”