DOLAR
46,047 TL
EURO
53,530 TL
STERLİN
62,012 TL
GRAM
6.626 TL
ÇEYREK
10.855 TL
YARIM
21.643 TL
CUMHURİYET
42.822 TL

Konya seçime gidiyor! Mahalleye bir aday daha

Meltem Aslan
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya seçime gidiyor! Mahalleye bir aday daha

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Feritpaşa Mahallesi'nde muhtarlık seçimi heyecanı yaşanıyor. Mahalle muhtarı Yaşar Barışık'ın vefatının ardından alınan seçim kararı doğrultusunda mahalle sakinleri, 7 Haziran 2026 Pazar günü sandık başına giderek yeni muhtarını belirleyecek.

Yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı mahallede seçim atmosferi her geçen gün hareketlenirken, adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen adaylar, projelerini ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

ESRA KAPLANOĞLU ADAYLIĞINI DUYURDU

Feritpaşa Mahallesi'nde uzun yıllardır bayan kuaförü olarak hizmet veren Esra Kaplanoğlu, muhtar adaylığını açıkladı. Seçim çalışmalarını sürdüren Kaplanoğlu, hazırlattığı broşürlerde "Hizmet için artık değişim zamanı. Söz değil, çözüm” sloganıyla mahalle sakinlerinden destek istedi.

Kaplanoğlu, göreve seçilmesi halinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek projeleri geliştireceğini ifade etti. Gıda ve yakacak yardımlarının yanı sıra kadınlara yönelik kurslar ve sosyal alanlar oluşturulması, gençler için güvenli etüt merkezleri kurulması gibi projelerini kamuoyuna açıkladı.

MAHALLE İÇİN SOSYAL VE FİZİKİ DÖNÜŞÜM VAATLERİ

Adaylık sürecinde projelerini detaylandıran Kaplanoğlu, sağlık destek günleri düzenlenmesi, gönüllü dayanışma ağlarının oluşturulması ve mahallede sosyal yardımlaşmanın güçlendirilmesi hedeflerini paylaştı.

Bunun yanı sıra parkların bakım ve temizliğinin artırılması, sokak aydınlatmalarının güçlendirilmesi, güvenlik kameralarının yaygınlaştırılması, yeşil alanların korunması ve mahalleye ATM kazandırılması da vaatleri arasında yer aldı.

HÜDAVERDİ AYAŞ'TAN "YENİ BİR NEFES” MESAJI

Seçim yarışında dikkat çeken isimlerden biri de Hüdaverdi Ayaş oldu. Hazırladığı afişlerle adaylığını duyuran Ayaş, "Feritpaşa Mahallesi'ne yeni bir nefes” sloganıyla mahalle sakinlerinin karşısına çıktı.

48 yıldır mahallede yaşadığını belirten Ayaş, şeffaf ve ulaşılabilir bir muhtarlık anlayışı benimseyeceğini vurguladı. Mahalle halkıyla sürekli iletişim halinde olacaklarını ifade eden Ayaş, daha temiz, düzenli ve güvenli bir Feritpaşa hedeflediklerini söyledi.

SEÇİM YARIŞI GİDEREK KIZIŞIYOR

Feritpaşa Mahallesi'nde daha önce Konya Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu da muhtar adaylığını açıklamıştı. Yeni adayların yarışa katılmasıyla birlikte seçim süreci daha da hareketlenirken, adayların saha çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

7 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde mahallede rekabetin artması beklenirken, gözler Feritpaşa Mahallesi sakinlerinin sandıkta vereceği karara çevrildi.

(Meltem Aslan)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER