DOLAR
44,626 TL
EURO
51,422 TL
STERLİN
59,161 TL
GRAM
6.784 TL
ÇEYREK
11.539 TL
YARIM
23.010 TL
CUMHURİYET
45.558 TL

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Selçukya Kültür Evi’nde Okurlarıyla Buluştu

Bekir Turan
İnternet editörü
 Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Selçukya Kültür Evi’nde Okurlarıyla Buluştu
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Selçukya Kültür Sanat Derneği Onursal Üyesi olan Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Selçukya Kültür Sanat Derneği’nin Konya Rampalı Çarşı’da bulunan kültür evinde okuyucular ile buluştu.
Dernek Başkanı ve yönetimi ile Konyalı şair ve yazarların katıldığı programa şiir severler yoğun ilgi gösterdiler. Öksüz Ozan'ın doğaçlama türküleri ile renklendirdiği proğramda Dernek Başkanı Avukat Fatma Şeref Polat'ın yönetiminde yürütülen sohbet çerçevesinde şair ve yazarlar Hüseyin Muşmal'ın Eşref'in Vakti isimli kitabından şiirler seslendirdiler.

 

Hemşehrilerinin de yalnız bırakmadığı Muşmal, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, "Muhteşem bir gün geçirdik. İmza Günü vesilesiyle Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Avukat Fatma Şeref Polat, Başkan Vekili Derviş Ahmet Şahin, Başkan Yardımcısı Hasan Ukdem ve Tayyar Yıldırım ve Adnan Arı olmak üzere ortamın oluşmasında hazırlanmasında emeği geçen bütün yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Programa iştirak eden bütün Selçukyalı şair ve yazar dostlara ve bu vesile katılım gösteren bütün okuyuculara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Şiir, hikâye, deneme, roman gibi alanlarda da ürünler veren Hüseyin Muşmal'ın ilk şiir kitabı 2010 yılında Kime Ne ismiyle, 2. şiir kitabı 2011 yılında Hecelerimin Cümlesi ismiyle Konya'da, 3. kitabı Bir Elif Miktarı ismiyle 2013 yılında Ankara'da, 4.  Şiir kitabı ise Eşref'in Vakti ismiyle 2025 yılında Konya'da yayımlanmıştır.  Muşmal'ın Berlin Günlüğü isminde 2011 yılında Konya'da yayımlanmış bir de seyahat-anı kitabı bulunmaktadır.

Hüseyin Muşmal, yazar Fatih Babaoğlu ile 2015 yılı Mart ayında, Beğ ve Kasım ayında Sultan 2016 yılında ise Seyyid adıyla Eşrefoğulları Beyliği dönemini ele alan üç ayrı tarihî roman yayımlamıştır. Muşmal'ın yine aynı yazarla 2018 yılında yayımlanmış Esatir, 2019 yılında yayımlanmış Rivayet, 2022 yılında yayımlanmış Makalat adında üç ayrı hikâye çalışması da bulunmaktadır. Yazarın deneme türündeki eserlerinden ilki Su Misali adıyla 2024 yılında yayımlanmış olup ikincisi Memleket Sevdası ismiyle 2026 yılında yayayına hazırlanmıştır. Hüseyin Muşmal, Selçukya Kültür Sanat Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyesidir.

(Bekir Turan)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER