Konya’da Bu Çiçeği Görürseniz Kopartmayın! Cezası 2 Milyon TL

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da Bu Çiçeği Görürseniz Kopartmayın! Cezası 2 Milyon TL
Doğanın tüm canlıları gibi bitkiler de geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Bazı bitki türleri öylesine enderdir ki yok olmaları tüm dengeyi bozabiliyor. Küresel Isınma ile birlikte, Türkiye’de bu dönem bazı endemik bitkiler erken çiçek açtı. Koruma altıda bulunan bu çiçeği Konya’da görürseniz koparmayın. Cezası 2 Milyon TL’ye kadar çıkabiliyor.

Türkiye'de koruma altındaki nadir bir çiçek türünün erken çiçek açması dikkat çekti. Yetkililer, çiçeği kesmenin ağır cezalarla sonuçlanacağı uyarısında bulundu. Erken çiçek açan dağ sümbüllerini koparmanın cezası 1 milyon 936 bin liraya kadar çıkıyor.

Konya'da Dağ Sümbülleri Erken Çiçek Açtı

Konya'da da bazı ilçelerde, koruma altındaki nadir bir dağ sümbülü türünün erken çiçek açması dikkat çekti. Sümbüller, ilçenin çeşitli yerlerinde görülürken, yurttaşlar fotoğraflarını paylaştı. Uzmanlar, iklim değişikliğinin etkisiyle bazı bitki türlerinin erken çiçeklendiğine dikkat çekiyor. İlçenin ormanlık, çayırlık ve kayalık alanlarında görülen dağ sümbülleri, vatandaşların ilgisini çekti. Sümbülleri fotoğraflayanlar, görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

dağ sümbülü

Dağ Sümbülleri Nerede Yetişir?

Dağ sümbülleri genellikle serin iklimli, kayaç ve kayalık alanlarda yetişir. Dağ sümbülü (Muscari armeniacum) Türkiye'nin birçok bölgesinde yaygın olarak yetişen endemik bir bitki türüdür. Başlıca yetiştiği bölgeler şunlardır:

Karadeniz Bölgesi: Çatalca'dan Trabzon'a kadar uzanan alanda yaygındır.

Marmara Bölgesi: Ergene Vadisi, Bandırma-Erdek dolaylarında yer alır.

Ege Bölgesi: İzmir, Aydın, Muğla illerinde görülür.

İç Anadolu Bölgesi: Konya, Sivas, Tokat illerinde yetişir.

Doğu Anadolu: Erzurum, Kars, Van dolaylarında dağlık alanlarda bitkiyi görebiliriz.

Güneydoğu Anadolu: Adana, Mersin, Antalya'da endemik dağ sümbülleri yetişir.

Dağ sümbülleri genellikle deniz seviyesinden 1500-2000 m yükseklikteki dağlık, kayalık alanlarda, çayırlık ve ormanlık alanlarda rastlanır. Serin ve nemli iklim koşullarını severler.

  • #gül #dağ sümbülü #çiçek koparma cezası #konya haber #konya son dakika

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER