Küçücük çocuklar neden yarı çıplak giyinmeye mecbur bırakılıyor?
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
Ölüm Güzel Şey
Reel sektör faiz tehdidi altında
YENİ DÜNYA DÜZENİNİN ŞAFAĞINA DOĞRU
Yardım Değil Destek!
“İYİ Kİ VARSINIZ“
2 ASIRLIK HATANIN BEDELİ KAYBOLAN GENÇLİK
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
28 Şubat’ın Sivil Kahramanına Veda
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
Biz bugün bu satırları, fikrî ve kültürel dünyamız açısından bir bugünün perspektifiyle kaleme alıyoruz. Böyle bir çevrede Tahir Büyükkörükçü'yü konuşmak, onu yalnızca bir "din adamı” olarak değil, bir "kültür fenomeni” olarak değerlendirmeyi gerektirir.
Tahir Hoca, klasik anlamda sadece "hutbe okuyan, cenaze kıldıran, nikâh kıyan” bir din görevlisi değildi. O, bu toplumun kültür kodlarını taşıyan, aktaran ve gerektiğinde onları yeniden yorumlayabilen bir münevverdi.
Hatırlayınız:
Vaazlarında Kur'an ayetleriyle başlar, sonra Efendimiz'in (s.a.v.) hadisleriyle kalpleri yumuşatır, hemen ardından Mesnevî'den bir beyit, Sâdî-i Şîrâzî'den bir hikmetli söz, Mevlânâ Câmî'den bir işaret getirir, Mehmet Akif'ten, Muhammed İkbâl'den, Necip Fazıl'dan şiirler okurdu. Böylece dinleyen, bir vaaz dinlediğini zannederken aslında yüksek seviyeli bir "medeniyet dersi” almış olurdu.
İşte bu sebeple, onu sadece "Konya müftüsü” olarak anmak eksiktir. O, ilmiyle, hitabetiyle, tasavvufi derinliğiyle ve siyasal şuuruyla bu ülkenin yakın tarihinde bir "kültür adamı”dır. Hatta daha ileri gidelim: Bugün üstüne konuştuğumuz dindar-muhafazakâr kültürel iklimin oluşmasında, görünmeyen ama çok güçlü bir harçtır.
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
YAZMA ESERLERİN İZİNDE: KONYA’DAN DÜNYAYA UZANAN BİR HAFIZA KÖPRÜSÜ
Hadiselerin ve Zamanın Ötesinde Bir İlim Ocağı: Hâdimî Kütüphanesi ve Yazma Eserlerin İzinde
Bir Şehrin Hatıra Defteri: Şehr-i Han
Kadınhanı’nın Manevi Mimarlarından: Karabağlı Mehmet Emin Hoca
Cezayir Laghouat’ta Sûfî Semâ ve Konya’nın Sessiz Diplomasisi
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
Aydın’daki Diğer Hazine: Bedri Noyan Dedebaba Koleksiyonu
Cahit Öztelli Koleksiyonu Araştırıcılarını Bekliyor -1-
Bir Dergi Kapağından Türbelerin Hafızasına