DOLAR
44,41
EURO
51,07
STERLİN
59,25
GRAM
7.219,05
ÇEYREK
11.912,81
YARIM ALTIN
23.746,20
CUMHURİYET ALTINI
47.290,24

Konya bayrama hazır! 22 bin personel görev başında

Meltem Aslan
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya bayrama hazır! 22 bin personel görev başında

Konya Valiliği, Ramazan Bayramı ile 2025-2026 eğitim-öğretim yılı ara tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içinde bayram geçirebilmesi amacıyla kapsamlı tedbirler aldı. 13 Mart – 23 Mart 2026 tarihleri arasında uygulanacak önlemler kapsamında özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimler artırıldı.

GÜVENLİK İÇİN 22 BİNİ AŞKIN PERSONEL SAHADA

Alınan tedbirler doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı tarafından 1.861 tim ve 6.958 personel, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ise 342 ekip ve 15.526 personel görevlendirildi. Böylece il genelinde toplam 2.203 ekip ve 22.484 personel, bayram ve tatil süresince güvenlik ve trafik denetimlerini sürdürecek.

TRAFİKTE SIKI DENETİM VE HAVADAN TAKİP

Bayram yoğunluğu nedeniyle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik denetimler artırıldı. Otogarlar ve ara duraklarda görevlendirilen ekipler, sürücüler, araçlar ve takograflar üzerinde düzenli kontroller yapacak.

Ayrıca sürücü, muavin ve yolculara emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Havaların ısınmasıyla birlikte artan motosiklet kullanımına karşı da kask ve koruyucu ekipman denetimleri sıklaştırıldı. Trafik akışı ise polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra drone ve İHA'larla havadan izlenerek kural ihlallerine anında müdahale edilecek.

YOĞUN ALANLARDA GÜVENLİK ARTIRILDI

Alışveriş merkezleri, pazar yerleri, otogarlar, havalimanları ve tren garları gibi yoğunluk yaşanabilecek alanlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Bayram ziyaretleri nedeniyle şehitlikler, mezarlıklar, parklar ve mesire alanlarında oluşabilecek kalabalıklara karşı da yeterli sayıda ekip görevlendirildi.

GIDA DENETİMLERİ VE ACİL HİZMETLER HAZIR

Bayram öncesi ve bayram süresince gıda güvenliği ve fiyat denetimleri de aralıksız devam edecek. İlgili kurumlar tarafından üretim ve satış yapan işletmelere yönelik kontroller sıkı şekilde sürdürülecek.

Sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması için hastaneler ve acil servislerde gerekli personel planlaması yapılırken, 112 Acil Çağrı Merkezi de yoğunluğa karşı hazırlıklarını tamamladı. Olası afet ve acil durumlara karşı AFAD ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor.

Ayrıca elektrik, doğalgaz, su ve iletişim gibi altyapı hizmetlerinde kesinti yaşanmaması için ekipler görevlendirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de huzurevleri ve çocuk kuruluşları gibi ziyaretçi yoğunluğu yaşanabilecek alanlarda gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdi.

(Meltem Aslan)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER