Konya’da yeni bir sorun ortaya çıktı! Çift renk kafa karıştıracak

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
 Konya’da yeni bir sorun ortaya çıktı! Çift renk kafa karıştıracak

Tarımsal anlamda zor bir sezon geçiren Konya çiftçisi yine bir sorunla karşı karşıya… 

İlk kuraklık vurdu!

Konya Ovası tarım sezonuna kuraklık tehdidiyle başladı. Yaklaşık 5 ay boyunca damla yağmur ve kar görmeyen tarlalar güçlükle işlenebildi. Ekinlerin gelişimini zorlaştıran kuraklık nedeniyle üreticiler akın akın yağmur duasına çıktı. 

Kadınhanı ilçesinde yağmur duası yapıldı

Karsız kış!

Konya il merkezi bu kış hiç kar görmedi. Kış boyu kar yağmayan ilçeler de oldu. Kuraklık nedeniyle Konya'daki tarım alanlarını fareler istila etti. Aylarca çözüm bulunamayan fareler tarlaları talan etti. Geç gelen yağmurlar ve göçmen kuşlarla fareler kayboldu ancak çiftçinin iki yakası bir türlü bir araya gelmedi. 

Konya'nın bir ilçesinde kuvvetli yağış sele dönüştü! İhbarlar peş peşe geldi

Sel ve dolu vurgunu!

Nisan ayının son günlerinde Konya ve çevresini etkisi altına alan sağanak yağışlar birçok ilçede sel ve su baskınlarına sebep oldu. 1 ay boyunca etkili olan kuvvetli yağmur tarlaları göle çevirdi, birçok ilçede dolu yağışı nedeniyle tarım ürünleri zarar gördü. 

Konya'ya sarı uyarı! Meteoroloji saat verdi… Sel ve yıldırım tehlikesi var

Yeni bir tehlike var!

Konya Ovasından paylaşılan fotoğraflar yeni bir tehlikenin habercisi oldu. Fotoğraflarda buğday ve arpa ekili tarlaların bir kısmının sarı bir kısmının yeşil olduğu görülüyor. 

Resim

Konya tarımını yakından takip ederek analizlerini üreticiler ile paylaşan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu iki renkli tarlaların hasat zamanı soruna neden olacağını söylerdi. Konya'da hali hazırda süne zaralığı ve mantari hastalıklara karşı incelemeler devam ediyor.

Resim

Resim

  • #konya #konya ovası #konya tarım

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • M
    Mehmet
    132 gün önce

    Öşür versinler, zekat.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER