Manisa’nın il olmaya aday ilçeleri! 2 ilçe yarışıyor

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Manisa’nın il olmaya aday ilçeleri! 2 ilçe yarışıyor

Yerel seçim hazırlıkları devam ederken seçimden sonra Türkiye haritasının değişip değişmeyeceği de merak ediliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "100 il ve 1000 ilçe ile gücüne güç katmış bir Türkiye inşa ve ihya etmemiz mümkündür” söylemi birçok ilçe ve mahallede heyecanla takip edilmişti.

Manisa'nın il olmaya aday ilçeleri!

Türkiye'nin önemli tarım ve sanayi şehirlerinden biri olan Manisa'nın nüfus ve yüzölçümü büyüklüğü ile öne çıkan 2 ilçesinin il olma potansiyeli var.

Akhisar il olacak mı?

Manisa'nın büyük ilçelerinden biri olan ve nüfusu 200 bine yaklaşan Akhisar ilçesi il olmaya aday ilçelerden biri olarak öne çıkıyor.

Süper Lig'e kadar yükselen Akhisarspor ile ilçenin bilinirliğini artırdı.

Zeytin üretimi arttı!

Nüfusunun büyük bölümü merkezde yaşasa da Akhisar kırsalı da oldukça kalabalık.

Önemli bir tarım merkezi olan Akhisar özellikle zeytin üretimiyle son yıllarda öne çıkıyor.

Yumurta üretimi ve büyük fabrikalarıyla da bilinen Akhisar'ın ekonomisi sadece tarıma dayalı değil.

Salihli de il olmaya aday!

Nüfusu ve yüzölçümü ile il olma kriterlerini fazlasıyla karşılayan Salihli, Ege bölgesinin önemli yerleşim yerlerinden biridir.

Üzüm yetiştiriciliği ile öne çıkan Salihli ilçesi kara ve demiryolu üzerine kurulu olduğu için ulaşım notasında büyük avantaja sahip.

Salihli'nin Manisa il merkezine Akhisar'dan daha uzak olması da bir diğer avantajı… 

Tarım ve sanayi büyüyor!

Tarihte paranın ilk kez basıldığı Sardes Antik Kentine ev sahipliği yapan Salihli İlçesi'nin organize sanayi bölgesi de hızla gelişti.

(Mehmet Kemal Sayın)

 

 

 

  • #Manisa #İl #İlçe #Salihli #Akhisar #Salihli il olacak mı #akhisar il olacak mı #Manisa il olacak ilçe #Manisa haber #Akhisar haber #Salihli haber #ilçe haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • S
    Sedat
    112 gün önce

    Salihli il olur. Herkes hemfikir. Gekas olmasa Akhisarı kimse tanımazdı :))

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • I
    İzmirli
    111 gün önce

    Akhisar il olur. Çevre ilçeler zaten Akhisar’a il gibi görüyor ve Manisa yerine alışveriş,sağlık ve sosyalleşmem için Akhisar’a geliyorlar. Söylenildiği gibi ekonomisi ve nüfusu salihliden epey önde. Manisa uzaklığı konusunda ise aralarında çok km farkı yok

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER