Konyaspor hangi oyuncularla yolunu ayıracak?

 Konyaspor hangi oyuncularla yolunu ayıracak?
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Konyaspor’a verdiği ceza kafaları karıştırdı. Finansal fair play cezası alan Anadolu Kartalı, yabancı oyuncularda yüzde 25 kadro kısıtlaması cezası aldı. Peki, bu ceza ne demek oluyor? Konyaspor, yabancı oyuncularda nasıl bir sorunla karşı karşıya?

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ceza aldıklarını söylemişti. "Galatasaray maçından önce kulübe bir ceza geldi” diyen Korkmaz, "Geçmişte yapılan ihlallerden dolayı kadro yapılanması cezası aldık. Yabancı oyuncu sınırı Konyaspor'a, yüzde 25 daha daraltıldı” ifadelerini kullanmıştı. Peki, bu ifade ne anlama geliyor? Konyaspor, yabancı oyuncularla ilgili nasıl bir sorunla karşı karşıya?

Konyaspor'un kadrosunda 9 yabancı bulunacak 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği bu ceza, yeni sezon planlamasını direkt olarak etkiliyor. Normal statü gereği kulüpler 12 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalarken; Konyaspor bu cezadan kaynaklı olarak kadrosunda sadece 9 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Peki, Anadolu Kartalı'nın sözleşmeli kaç yabancı oyuncusu var?

10 futbolcunun sözleşmesi devam ediyor

Konyaspor'da 10 yabancı futbolcunun sözleşmesi devam ediyor. Yeşil-beyazlı takımda Alassane Ndao, Bouly Junior Sambou, Emmanuel Boateng, Filip Damjanovic, Guilherme Sitya, Louka Prip, Marlos Moreno, Niko Rak, Jakub Slowik ve Sokol Cikalleshi sözleşmesi devam eden oyuncuları oluşturdu. 

2 oyuncunun sözleşmesi sona erdi

Konyaspor'da 2 yabancı oyuncunun sözleşmesi sona erdi. Orta saha oyuncularından Anderson Niangbo ve Steven Nzonzi, yeşil-beyazlı ekiple sözleşmesi sona eren oyuncular oldu. Konyaspor'un Nzonzi ile yeni sözleşme için masaya oturması bekleniyor.

Bazı oyuncularla yollar ayrılacak

Konyaspor 9 kişilik yabancı oyuncu sınırından dolayı bazı isimlerle de yol ayrımına gidecek. Anderson Niangbo ile yeni sözleşme düşünmeyen yeşil-beyazlı kurmaylar, Bouly Junior Sambou ile de sözleşme feshi için görüşmelerine başlayacak. Diğer oyuncularla ilgili karar ise teknik direktör Ali Çamdalı ile yapılacak toplantıdan sonra netlik kazanacak.

(Selman Kaya)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER