DOLAR
38,52
EURO
43,51
STERLİN
51,25
GRAM
4.081,60
ÇEYREK
6.706,66
YARIM ALTIN
13.404,31
CUMHURİYET ALTINI
26.684,03

DOSD Meram’da aile içi iletişim anlatıldı

- Güncelleme Tarihi:

 DOSD Meram’da aile içi iletişim anlatıldı
DOSD Meram, gerçekleştirdiği aylık periyodik seminerlerle, özel bireylerin aileleriyle uzmanları buluşturmaya devam ediyor. Aralık ayı seminerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaş ailelere; özel bireylerde anne, baba ve çocuk iletişimini anlattı.
Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram'da, her ay mutat olarak gerçekleştirilen aile seminerlerinde Aralık ayının konusu ‘Özel Bireylerde Anne, Baba ve Çocuk İletişimi' oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaş tarafından verilen seminere özel bireylerin aileleri katıldı. 
 
 
DR. ARSLANTAŞ; "AİLENİN ÇOCUĞA REHBERLİK ETMESİ GEREKİYOR” 
 
Kasım ayında başlayan seminerlerin ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dr. Süleyman Arslantaş seminerinde, aile bireyleri arasında sağlıklı iletişimin nasıl kurulabileceği ve çocukların başarıyı nasıl yakalayabilecekleri noktasında bilgiler verdi. Nereye ve hangi hedefe gideceğini bilmeyen ebeveynlerin çocuklara bir beceri kazandırılmasında da zorlanacağının altını çizen Dr. Süleyman Arslantaş, seminerinde şu bilgilere yer verdi; "İletişim ve öğrenme için ailelerin hedefleri olacak. Çocuğun durumuna göre sürelere bağlı kalarak hedefler belirlemelisiniz. Bu hedefler altı aylık ya da yıllık olabilir. Buna sizler karar vereceksiniz. Hedeflerimize nasıl ulaşacağımıza dair bir bakışımız ya da vizyonumuz olacak. Ebeveynlerin çocuğun nasıl öğreneceğine dair rehberlik etmesi gerekiyor. Onun nasıl çalışacağını aileler söylemeli. Eğer hedef ve amaç belli değilse anne babanın çabası boşuna bir emeğe dönüşür. İçinde yaşanılan sosyal ortam düşünmeyi şekillendirir. Çocuklar düşünmeyi, başkasının düşünmesini izleyerek değil, etkileşerek, yaparak, yaşayarak öğrenirler. İçinde bulunulan ortam ailedir. O ortamın içinde çocuğa yönelik düşünmeyi öğreneceği etkinlikler gerçekleştirilmelidir. Çocuğun somut yaşantılara ihtiyacı var. Aileler olarak sizler bunu sağlamalısınız.”
 
(Sibel Elmas)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER