İftarda Ne Yenir? İftar Menüsü Nasıl Olmalıdır?

 İftarda Ne Yenir? İftar Menüsü Nasıl Olmalıdır?
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok kişinin ilgisini çeken konular arasında iftarda ne yenir sorusu ilk sıralarda gelir. İftar menüsü hazırlanırken belli faktörlere dikkat etmek gerekir. Öncelikle Ramazan’da sağlıklı beslenmenin son derece önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Kişilerin en fazla kilo aldığı ve diyet programlarının tamamen bozulduğu Ramazan ayında özellikle sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmek gerekir.

Gece yemek yiyip yatmak ve iftardan sonra hareket etmeyi azaltmak kişilerin bir ay boyunca hantallaşmasına neden olabilir. Aynı zamanda Ramazan ayında çok ağır gıdalar tüketmek kişilerin sağlığını ciddi anlamda bozabilecek faktörler arasındadır. Her ne kadar insanlar gün boyu yeme ve içmeden mahrum kalsa da bir anda akşam yemeğinde çok ağır yemekler tüketmek kişinin kendini rahatsız hissetmesine sebebiyet verebilir.

İFTARDA NE YENİR?

İftar Menüsü Nasıl Oluşturulur?

Ramazan aylarında kişiler günlük olarak 15- 16 saat kadar aç ve susuz kalırlar. Saatlerce aç ve susuz kalan bünyeye fazla yüklenmemek rahat etmek açısından oldukça önemli. Bu nedenle iftar sofrası hazırlarken daha hafif ve kontrollü olmaya dikkat etmek gerekiyor. Ancak özellikle hanımlar için hem doyurucu hem de sağlıklı hafif gıdalar bulmak kolay olmayabilir. Sağlıklı iftar nasıl olmalı sorusuna ise şu şekilde yanıtlar vermek mümkün olabilir:

  • Uzun süre aç kalmak kan şekerinin düşmesine neden olabilir. Böyle durumlarda iftarı bir tatlı kaşığı bal ile açıp su içerek 3-4 dakika beklemek rahat etmenizi sağlar.
  • Oruç açıldıktan sonra çorba ile yemeğe başlamak bir anda kendinize yüklenmemek için idealdir. Hatta çorba ya da iftariyeliklerden tükettikten sonra on dakika beklemek sağlıklıdır.
  • Ana yemek olarak proteinli ve sebzeli bir menü tercih edilebilir. Az miktarda salata tüketmek uygun olabilir.
  • Yardımcı yemek olarak yine az miktarda makarna, az yağlı börekler, tam tahıl ekmeği ya da pilav gibi yemekler tercih edilebilir.
  • Zeytinyağlılar tadımlık olarak alınır.

Bunların yanında cacık ve ayran gibi ağırlık, uyku veren gıdalardan kaçınmak gerekir. İftardan en az iki saat sonra tatlı tüketmek gerekir. Ancak tatlı olarak da güllaç, sütlaç gibi hafif tatlılar tüketilmesi faydalıdır.

İFTARDA NE YENİR?

İftar Masasında Ne Olmalı?

İftar masasında ne olmalı sorusuna farklı zevkleri dikkate alarak yanıt verilebilir. Ancak mutlaka bulunması gerekenler arasında su ilk sırada gelir. Hem iftarı açarken hem de sahura kadar kişilerin mutlaka yeterli miktarda su tüketmesi gerekir. İftar masasında hurma da bulundurabilirsiniz.

  • #iftar #iftar menüsü #ramazan

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER