İyi karpuz nasıl seçilir? Bal gibi karpuz seçmek için 6 ipucu

 İyi karpuz nasıl seçilir? Bal gibi karpuz seçmek için 6 ipucu
Kimi sesinden kimi şeklinden yola çıkarak kararını veriyor, herkes en tatlı, en sulu ve en kırmızı karpuzu seçmeye çalışıyor. Meğer çok kolaymış! yi karpuz seçmenin yollarını sıraladık.

Yaz mevsiminin hararetini dindirmenin en tatlı yollarından biri de buz gibi, tatlı ve kıpkırmızı karpuzlardır. Sıcak havaların serinleten meyvesi haziren ayından itibaren sofralarımızı şenlendirmeye başlıyor. Hevesle aldığımız karpuzun beyaz ve tatsız çıkmasını hiçbirimiz istemeyiz. İyi karpuz seçmenin püf noktalarını sıraladık…

 

Karpuzun altındaki sarı bölgeye dikkat:

İyi karpuz nasıl seçilir; Eğer karpuzun sesinden olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlayamıyorsak. Kapuzun alt kısmındaki beyaz veya sarı renkte olan bölgeye dikkat etmeniz gerekiyor. Karpuz büyürken altta kaldığı ve toprağa temas ettiği için renksiz kalan o kısım ne kadar sarıysa karpuzunuz o kadar iyi olgunlaşmış demektir.

Kahverengi izlerler varsa kaçırma:

Karpuzun üzerinde örümcek ağını andıran kahverengi izler varsa o karpuzu mutlaka alın çünkü bu izlerin nedeni arılardır. Arılar her zaman en tatlı karpuza yöneldiği için bu izleri taşıyan karpuzlar bal gibi tatlıdır.

Büyük karpuz iyi mi çıkar?

Eskiden karpuzun tadı büyüklüğü ile mukayese edilirdi. Artık günümüzde meyve ve sebzelerin boyutları ilaç ve hormonlarla ayarlanabiliyor. Seçeceğimiz karpuzun çok büyük ya da çok küçük olmamasına dikkat edin. Boyutuna göre ağırlığı dengeli olmalı…

Karpuzun sapı önemli!

Karpuz hasat edilirken sapından kopartılıyor ve bu sapın birkaç santimetrelik bölümü meyvede kalıyor. Eğer karpuzdaki sap yeşil ise seçtiğiniz karpuz henüz olgunlaşmadan hasat edilmiş demektir. İyi karpuz nasıl seçilir; Kuru saplı karpuzlar seçerseniz çok daha tatlı bir karpuz almış olursunuz.

Karpuzun cinsiyeti var mı?

Birçok bitki gibi evet karpuzun da dişisi ve erkeği var… Yetiştiriciler bunu biliyor ama biz bunu nasıl fark edebiliriz. İyi karpuz nasıl seçilir; Karpuzun cinsiyeti nasıl anlaşılır. En basit anlatımı ile uzun ve oval görünümdeki karpuzlar erkektir ve çok suludur. Yuvarlak karpuzlar ise dişidir. Dişi karpuzlar erkek karpuzlara nazaran daha tatlıdır. Yani erkek karpuz sulu, dişi karpuzlar tatlı oluyor.

Karpuz kabuğunun rengi:

Birçok karpuz çeşidi yetiştiriliyor. Bütün hepsinin ortak özelliği ise kabuk renginin yeşil olması… İyi karpuz nasıl seçilir; Seçeceğiniz karpuzun rengi açık yeşil ise henüz olgunlaşmadan tarladan ayrıldığı anlamına gelir. Koyu yeşil çizgiler sulu ve tatlı karpuzun en belirgin işaretlerinden biri… 

(Sibal Karaca)

 

 

 

  • #İyi karpuz nasıl seçilir #Tatlı karpuz nasıl seçilir #Sulu karpuz nasıl seçilir #Karpuzun cinsiyeti #erkek karpuz nasıl anlaşılır #dişi karpuz nasıl anlaşılır

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER