Konya Usulü Kömbe Nasıl Yapılır? Tarifi

 Konya Usulü Kömbe Nasıl Yapılır? Tarifi
Türk mutfağında geleneksel lezzetler arasında yer alan Konya usulü kömbe enfes lezzetiyle öne çıkıyor. Sofralara lezzet katmak isteyenler için işte Konya usulü kömbe tarifi ve malzemeleri…
 
Kömbe çeşitleri yöresel lezzetler arasında farklı tariflerle hazırlanabilir. Konya usulü kömbe, özellikle kuru yemiş içerdiği için besleyici bir tatlı olarak en sevilen lezzetlerin başında gelir.
 
Aksaray Kömbesi-Çörek | Lezzetli Sunumlar Sitesi
 
Genellikle bayramlarda, özel günlerde ve geleneksel Konya mutfağı sofralarında tercih edilen bir tatlıdır. Özel günler için kömbe tatlısı yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken detaylar vardır.
 
Konya Usulü Kömbe Nedir?
 
Kömbe, özel bir hamurun hazırlanması ve iç harcının eklenmesiyle yapılan bir hamur işi ve tatlıdır. Muhteşem lezzetiyle damakta hoş bir tat bırakan kömbe pratik bir şekilde yapılmasıyla bilinir. Konya bölgesine ait geleneksel bir tatlı olan kömbenin yapımı ve özellikleri merak ediliyor. Kömbe tatlısında şeker ve tarçınla tatlandırılan iç harcı, hamurun hafifliğiyle güzel bir denge sağlar. Damakta muhteşem lezzet bırakan Konya usulü kömbe tarifi ve malzemelerine hemen göz atabilirsiniz.
 
Konya Usulü Kömbe Tarifinde Kullanılan Malzemeler
 
Konya usulü kömbe, özellikle kuru yemiş içerdiği için besleyici bir tatlı olarak sık sık tercih edilir. Genellikle bayram ve özel günlerde misafirlere ikram edilmesi için yapılan tatlılardan biridir. Ağızda dağılan dokusu ve özel iç harcıyla Konya mutfağının sevilen lezzetlerinden Konya usulü kömbe tatlısının yapılışı çok basittir.
 
Konya usulü kömbe tarifinde kullanılan malzemeler şunlardır:
 
4 orta boy patates
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Ilık su
Tuz
İçi için;
Haşhaş
Üzeri için;
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
 
Bu malzemeleri eksiksiz biçimde hazırlayarak enfes bir Konya usulü kömbe tatlısı yapabilirsiniz. Konya mutfağı sofralarında tercih edilen bir lezzet olan kömbenin yapımı çok basittir. Hamur için gerekli malzemeler yoğurma kabına alınır ve yoğrularak hazırlanacağı için mutfak malzemeleriniz eksiksiz olmalıdır. 
 
Konya Usulü Kömbe Nasıl Yapılır?
 
Konya usulü kömbe nesillerdir en çok tüketilen hamur işi lezzetlerden biridir. Tadına doyum olmayan bir Konya usulü kömbe yapmak için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. İlk olarak patatesleri haşlayıp kabuklarını güzelce soyup ezerek püre haline getirin. Ardından un, tuz, maya, patatesi bir kaba koyup güzelce karıştırın.
 
Daha sonra karışımın üzerine ılık suyla cıvık halde güzelce yoğurun. Kıvama geldiğinde mayalanmaya bırakın. Tepsileri güzelce her yerine değecek şekilde yağlayıp üzerine bir kaseyle hamur döküp yağla açın. Hamurun arasına haşhaş döküp toplayıp şekil verin. Ardından üzerine sürülecek karışımla tepsi şekline göre eşit şekilde bastırıp yayın. Tepsinin üzerine her tarafına eşit şekilde yaydıktan sonra önceden ısıtılmış fırına verin. 
 
Konya Usulü Kömbe Tarifinde Dikkat Edilmesi Gerekenler 
 
Konya usulü kömbe, genellikle irmikli ve yağlı bir hamurun içine farklı ürünler katılarak damak zevkine uydurulan bir hamur işidir. Konyalı kadınların günlerde sık sık yaptıkları bu lezzet hem doyurucu hem de besleyicidir. Örneğin ceviz içi ve tarçın, kömbeye özgü karakteristik bir lezzet katar. Siz de kendi damak zevkinize göre farklı yiyecekleri bir araya getirerek kömbeye yeni tatlar kazandırabilirsiniz. 
 
Aksaray Kömbesi | Lezzetli Sunumlar Sitesi
 
Konya usulü kömbe hazırlarken hamurun tepsinin her yerine eşit olacak şekilde yayılmasına dikkat edin. Bu noktada hamurun homojen bir kıvam alması çok önemlidir. Ayrıca Konya usulü kömbe hamurunu fırına vermeden önce fırını 180 derecede ısıtıp hazır hale getirin. Hazırlanan kömbeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirmeye özen gösterin. 
 
Yöresel Ortaköyümüzün Meşhur Kömbesi - Nefis Yemek Tarifleri
 
(Sibel Elmas) 
  • #kömbe #konya usulü kömbe #kömbe tarifi #kömbe nasıl yapılır

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER