DOLAR
42,48
EURO
49,41
STERLİN
56,36
GRAM
5.810,61
ÇEYREK
9.555,99
YARIM ALTIN
19.045,90
CUMHURİYET ALTINI
37.913,34

Konya’da ahşap sanatları ve mobilya eğitiminde 118 kursiyer sertifikalarını aldı

 Konya’da ahşap sanatları ve mobilya eğitiminde 118 kursiyer sertifikalarını aldı
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Kapsamında Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yürüttüğü Anadolu’dakiler Selçuklu Ahşap Oyuncakları, Kündekari, ve Ahşap Gelin Aynası ürünlerinin canlandırılması ve ticaretin geliştirilmesi projesi kapsamında Altı hafta süren Mobilya alanında Mesleki Eğitim-ETicaret-Girişimcilik eğitimlerine katılan 118 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Selçuk Üniversitesi Ev sahipliğinde gerçekleştirilen sertifika törenine Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet GÜNBAŞ, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun SOYDAL, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Rabia KÖSE DOĞAN, Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof.Dr.Lütfi HİDAYETOĞLU, Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Mustafa ALTIN, Ticaret İl Müdürü Mustafa ÇAĞLAYAN, Mevka Genel Sekreteri Dr. İhsan BOSTANCI, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar KOLUKISA, Dekan Yardımcıları, Üniversitenin ilgili Bölümlerinin Öğretim Görevlileri, Oda Yönetim-Denetim Kurulu Üyeleri, Eğitmen Hocalar, Esnaflar ve kursiyerlerden oluşan yoğun bir katılım oldu.

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet GÜNBAŞ'ın açılış konuşması ile başlayan tören diğer protokol üyelerinin konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların artından programa katılan protokol üyeleri sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını taktim ettiler.            

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı GÜNBAŞ sektördeki ara eleman sorunu için yıl boyunca mesleki eğitim kurslarımızın devam ettiğini. Bu kurslardan mezun olan kursiyerlerin sektörümüzde istihdam edildiğini söyleyerek. 2026 yılından itibaren Üniversite Sanayi İşbirliğimizin yoğun bir şekilde devam edeceğini bugün sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizin 2026 yılı ara tatilinden sonra eleman ihtiyacı olan esnaflarımızın yanlarında işe başlayacaklarını belirterek. Selçuk Üniversitesindeki sertifika törenimize Katılım sağlayan Ev Sahibi Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Haldun SOYDAL başta olmak üzere tüm protokol üyelerine ve kıymetli haziruna teşekkürlerini sundu.

(Cumali Özer)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER