DOLAR
47,290 TL
EURO
53,751 TL
STERLİN
63,071 TL
GRAM
6.142 TL
ÇEYREK
10.094 TL
YARIM
20.126 TL
CUMHURİYET
39.852 TL

Konya’da hasat yoğunluğu artınca TMO harekete geçti! Yenisi açılıyor

 Konya’da hasat yoğunluğu artınca TMO harekete geçti! Yenisi açılıyor
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Konya Başmüdürlüğü, yüksek verimin yaşandığı hasat sezonunda üreticilerin mağduriyet yaşamaması için Konya’nın Beyşehir ilçesinde üçüncü hububat alım noktasını hizmete açma kararı aldı.

TMO Konya Başmüdürlüğü, hinterland genelinde 90'ın üzerinde, Beyşehir ilçesinde ise iki alım noktasında hububat alımlarını yoğun şekilde sürdürürken, bu yıl mevsim şartlarının olumlu seyretmesiyle birlikte rekoltenin artması üzerine kapasite artırımı kararı aldı. Bu kapsamda TMO Konya Başmüdürü Mehmet Barlak, Beyşehir Ziraat Odası'nı ziyaret ederek Oda Başkanı Mustafa Ağralı, yönetim kurulu üyeleri ve üreticilerle bir araya geldi.

Üreticilerin taleplerini dinleyen Barlak, Beyşehir'de üçüncü bir alım noktası oluşturulduğunu açıkladı. Barlak, ürün teslim etmek isteyen üreticilerin 24 Temmuz Cuma günü saat 14.00'ten itibaren Beyşehir Ajans Amirliği için randevu alabileceklerini belirterek, gün içerisinde randevusu bulunan tüm üreticilerin ürünlerinin aynı gün teslim alınacağını söyledi. Hiçbir üreticinin mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Barlak, TMO Konya Başmüdürlüğü olarak hasat sezonu boyunca 7 gün 24 saat sahada olduklarını ifade etti. Üreticilerin ve Beyşehir Ziraat Odası'nın taleplerini yerinde değerlendirdiklerini belirten Barlak, "Üreticilerimizin ve ziraat odamızın taleplerini dinleyerek yerinde çözüm ürettik. Yoğunluğu azaltmak ve alımları hızlandırmak amacıyla üçüncü alım noktasını oluşturma kararı aldık" dedi.

Yeni alım noktasının faaliyete geçmesiyle birlikte Beyşehir'de hububat alımlarının daha hızlı yürütülmesi ve hasat döneminde oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER