Konya’da korkutan görüntü! Afet böyle geldi

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da korkutan görüntü! Afet böyle geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kodla uyardığı Konya’da sağanak yağış etkili oldu. Bununla birlikte Konya’nın ilçelerinde de dolu yağışı etkisini gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Konya'da bugün sağanak yağış beklenirken yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyordu. Öğlen saatlerinde ise bu tahmin kent merkezi ve ilçelerde tuttu.

 

Kent merkezinde gök gürültülü sağanak etkili olurken, Konya'nın kuzeyinde ise dolu yağışı etkisini gösterdi.

DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

 

Konya'nın kuzey ilçelerinde büyük hasara sebep olan dolu bugün de Karapınar - Konya yolu arasında Akçayazı Yelekli Mevkiinde kameralara böyle yansıdı.

TARIM ARAZİLERİNİ TARUMAR ETTİ

Konya'nın kuzey ilçelerinin yanı sıra güneyinde yer alan Hadim ve Güneysınır'da doludan nasibini aldı. Fındık büyüklüğünde mermi gibi gökten düşen dolu taneleri tarım alanlarına ciddi zarar verdi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

Son 1 haftada her gün birkaç ilçeden dolu vurgunu haberi geliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik ekipleri hasar tespiti için günlerdir tarım alanlarında inceleme yapıyor. Mevcut hasarın tespiti bitmeden başka bir bölgeden afet haberi geliyor.

ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Sağanak yağmurların ve beraberinde gelen dolunun devam edeceğini duyuran Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, anlık tahminleri paylaşarak bölge bölge tedbir çağrısı yapıyor. Sadece Konya değil çevre illerde de kuvvetli yağış ve dolu etkisini sürdürecek.

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #karapınar #konya dolu #karapınar dolu #güneysınır #hadim

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER