Konya Meram’da yıllar sonra bir ilk yaşandı! Üst üste 2 dönem

- Güncelleme Tarihi:

 Konya Meram’da yıllar sonra bir ilk yaşandı! Üst üste 2 dönem

2004 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'ye geçen Meram Belediyesi'ne o gün bu gündür AK Partili başkanlar seçildi.

AK Parti adına Meram'da seçime giren ilk isim Refik Tuzcuoğlu oldu.

2009 yılındaki yerel seçimlere kadar görevini başarıyla yapan Tuzcuoğlu 2009'da koltuğunu Serdar Kalaycı'ya devretti.

2009-2014 yılları arasında Meram Belediye Başkanlığı görevini yapan Serdar Kalaycı da Meram'da 2. Dönemini göremedi.

Kalaycı'nın ardından Meram Belediye Başkan adayı olarak Fatma Toru gösterildi.

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanı!

2014 yılındaki yerel seçimde Meram Belediye başkanı seçilen Fatma Toru, Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanı olarak tarihe geçti.

İmar alanında önemli çalışmalar yürüten Toru da Meram'da 2. Dönemi göremedi.

AK Parti'de bir ilk!

AK Parti Meram Belediye Başkan adayı olan ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Meram Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kavuş AK Parti döneminde bir ilki başardı.

Ak Parti'nin Meram ilçesinde üst üste 2 dönem başkan adayı olarak gösterdiği tek isim olan Kavuş, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere bir adım önde giriyor.

AK Parti'den önce milli görüşün kalesi olan Meram'da Refah Partili 3 başkan da birer dönem aday gösterilmişti. 

Özellikle Konya merkezde, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile güzel bir uyum yakalayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş çok önemli projelere imza attı.

Mustafa Kavuş kimdir?

Öğrenim hayatına Konya'da başlayan Mustafa Kavuş, orta ve lise öğrenimini de Konya İmam Hatip Lisesi'nde aldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimi aldı. Küçük yaşlardan  itibaren iş hayatı tecrübesi de kazanan Mustafa Kavuş, ekstil, yayınevi ve gıda sektörlerinde işletmecilik ve yöneticilik yaptı.

Genç yaşlarda siyasete ilgi duyan Kavuş, AK Parti ile siyasete adım attı. 2001-2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptı. 2003-2005 yıllarında İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdüren Mustafa Kavuş, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.

2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığına getirilen Kavuş, 2006'da Teftiş Kurulu Müfettişliği'ne atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Bakan Müşavirliği yaptığı dönemde istifa ederek yerel seçimlere hazırlandı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Meram Belediye Başkanı seçilen Mustafa KAVUŞ evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Konya #Konya haber #Meram #Meram Belediye Başkanları #Meram’da ilk #İlçe #İlçe haberleri #Mustafa Kavuş #Mustafa Kavuş kimdir

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER