Konya’nın önemli şahsiyetlerinden biriydi! Vasiyeti yerine getiriliyor

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın önemli şahsiyetlerinden biriydi! Vasiyeti yerine getiriliyor

Konya'daki tarihi Kapu Camisinin eski imamlarından, Hayra Hizmet Vakfı kurucusu ve Kur'an muallimi Hasan Hüseyin Varol, Hakk'a yürüyeli 1 yıl oldu. 

6 Nisan Perşembe günü Konya'daki Üçler Mezarlığında toprağa verilen Hasan Hüseyin Varol'un vasiyeti yerine getirilecek. 

Binlerce öğrenci yetiştirdi!

Yıllarca Kuran eğitimi veren ve çok sayıda hafız yetiştiren Hasan Hüseyin Varol'un vasiyeti gereği yarın kabrinde özel bir buluşma olacak.  Varol'un yetiştirdiği hafızlar hocalarının kabri başında Aşrı Şerif okuyacak. Üçler Mezarlığındaki program yaklaşık 1 saat sürecek. Ayrıca okunan hatimlerin duası da yapılacak. Program 05 Nisan Cuma günü saat 10:30'da başlayacak. 

Hasan Hüseyin Varol kimdir?

Konya'nın tanınmış simalarından Kur'an muallimi Hasan Hüseyin Varol 15 Şubat 1934 tarihinde Bozkır ilçesinin Kızılçakır köyünde dünyaya geldi. Çocukluk yıllarını bu köyde geçiren Hasan Hüseyin Varol küçük yaşlardaki gayreti ve Kur'an okuma hususundaki kabiliyetiyle köy hocaları tarafından keşfedildi.  Daha sonra iyi bir eğitim alması için Konya'ya gitmesi tavsiye edildi. İmkanların kısıtlı olmasına rağmen Konya'ya hicret eden Kur'an muallimi Sultan Selim Camii İmam Hatibi Şükrü Efendi'de başladığı hafızlık çalışmasını 1948 yılında tamamladı. Bu yıllarda tecvid derslerini Ağazâde Osman Efendi'den, Arapça tahsilini de o dönem Konya merkez vaizlerinden Hacı Tahir Büyükkörükçü'den aldı.

İstanbul'dan Konya'ya döndükten sonra özel derslerle eğitimini sürdüren Hasan Hüseyin Varol, sırasıyla Hasta Mehmet Cami, Mengene Cami, Çiçekçiler Cami, Uluırmak Burhandede Cami, Sultan Selim Camii ve son olarak da Kapu Camiilerinde imam hatip olarak görev aldı. 

Uzun yıllar Konya'nın büyük camilerinde imam hatiplik görevi yaptıktan sonra 1982 yılında Kapu Camii'nden emekliye ayrılan Hasan Hüseyin Varol, bu yıldan sonra eğitim, kültür ve sosyal hizmetlerini Hayra Hizmet Vakfı bünyesinde devam ettirdi. Halen bu vakfın genel kurul üyesi ve kurucu başkanıdır. Kur'an-ı Kerim Eğitim derslerine artık bizzat katılamamakta, ancak yetiştirdiği icazetli öğrencileri, Hoca'nın eğitim tarzında ders vermeye devam ediyor. 

Hafız Hasan Hüseyin Varol Hoca, 05 Nisan 2023 tarihinde tedavi gördüğü Konya Şehir Hastanesinde Rahmet-i Rahman'a kavuşmuştur.

 

  • #hasan hüseyin varol #konya #konya hoca

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MO
    Mehmet Önge
    113 gün önce

    Mekân ı Cennrt Olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER