Konya’ya çöl sıcağı geliyor! Meteoroloji verileri açıkladı! Bakan uyarı yaptı

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’ya çöl sıcağı geliyor! Meteoroloji verileri açıkladı! Bakan uyarı yaptı
Bir süredir aşırı sıcaklar nedeniyle adeta nefes alamıyoruz. Dikkat sıcaklar daha da artacak. Deyim yerindeyse kavrulacağız
 
Geç gelen yaz!
 
Yaz bir geldi, pir geldi. Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Günlerdir aşırı sıcaklar nedeniyle kavruluyoruz.
 
Gölgede bile termometrelerin 30'un üzerini gösterdiği Konya'da sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.
 
 
Bakan uyarı yaptı! 
 
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava hem hastalıklara neden oluyor hem de kronik rahatsızlıkları olanları etkiliyor. Sıcaklık değerleri daha da artacak. Uyarı en yetkili isim yani
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi.
 
Bakan Özhaseki, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek” dedi. Bakan Özhaseki açıklamasının devamında, "Yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle; ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkabilecek herhangi bir yangın ihtimaline ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan daha dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı…
 
Konya "aşırı sıcak” olacak! 
 
Konya'da da önümüzdeki hafta termometreler 40 dereceye yaklaşacak.
 
İşte önümüzdeki beş gün için beklenen değerler… 
 
Cumartesi Az Bulutlu 33 derece
 
Pazar Az Bulutlu 34 derece
 
Pazartesi Sıcak 37 derece 
 
Salı Sıcak 37 derece 
 
Çarşamba Sıcak 36 derece
  • #Konya #Konya hava durumu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER