Kulu BİLSEM’de Bilim ve Sanat Şenliği düzenlendi

 Kulu BİLSEM’de Bilim ve Sanat Şenliği düzenlendi
Özel yetenekli ve Üstün Zekalı çocuklarımızın eğitim gördüğü 2023 yılında öğrenci kabulüne başlayan Kulu Bilim ve Sanat Merkezi’ (BİLSEM) ilk bilim şenliğini düzenledi.

Düzenlenen Bilim Şenliğine, İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Osman Hasdemir, İlçe Emniyet Müdürü Muammer Tayfun Girgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bakırtaş, Şube Müdürü Turgay Tarla, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Turgay Tarla yaptı.
 
Açılış konuşmasının ardından Bilim Şenliği açılış töreni İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir ve davetliler tarafından yapılarak öğrencilerin hazırladığı gösteri deneylerine geçildi. 

Matematik ve Fizik alanında yapılan çalışmalar öğrenciler tarafından sunuldu. Daha sonra Türkçe, Sosyal Bilgiler, Zeka Oyunları, Özgün Ürün Tasarımları, Matematikte Yapay Zeka Kullanımı, Robotik ve Kodlama, Mikroskop Gözlemi, Akıllı Ev Sistemleri, 3D Sanal Gerçeklik Gözlüğü Sunumu, Özgün Matematik Materyalleri sergileri gezildi. 

Katılımcılar tarafından oldukça beğenilen Bilim Şenliği 2024 "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında 6 Şubat depremi temalı uzaktan arama kurtarma yapabilen robot tasarımı sunumu ile devam edildi.  

"Bilim Şenliği 2024" Bilsem Müzik bölümü öğrencilerinin piyano ve bağlama dinletileri ile sona erdi.

İlçe Kaymakamı Canpolat emeği geçen okul idaresine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

(Sibel Elmas)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER