Masa değil saha memurları! Konya’dan samimi görüntüler

- Güncelleme Tarihi:

 Masa değil saha memurları! Konya’dan samimi görüntüler

Konya'da bahar mevsimiyle birlikte tarımsal hareketlilik arttı. Yemyeşil buğday tarlaları, rengârenk meyve bahçeleri ve yeni işlenen tarlalarda mis gibi toprak kokusu var. 

Çiftçinin telaşına ortak olan memurlar!

Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü memurları tarladaki çiftçinin yüküne omuz veriyor. İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan memurların büyük çoğunluğu masa başında değil sahada görev yapıyor. Ekimden hasada kadar tarımsal üretimi takip eden ekipler çiftçileri bilgilendiriyor, sorunlar tespit edilip yine sahada çözüm üretiliyor. 

Tarlada toplantı, kahvede seminer!

Teknik personeller yılın 365 günü üreticilerle bir arada! Ücretsiz danışmanlık hizmeti veren memurlar ekim, dikim, budama, ilaçlama gibi konularda uygulamalı eğitimler vererek çiftçilerin mesleki donanımlarını artırıyor.

Konya'daki birçok meyve ve üzüm üreticisi ücret ödemek yerine bağ ve bahçelerini kendisi buduyor. 

Ücretsiz tohum, 7/24 danışmanlık!

Tarlada çiftçilerle birlikte çalışıp onlarla birlikte dinlenen Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü memurları, devlet destekleri noktasında da üreticilere yol gösteriyor. Tarımsal üretimi artırmak için hayata geçirilen projelerin ilk adımı yine sahada atılıyor. Üretimi ve çiftçinin gelirini artıracak her kapı çalınıyor. 

Konya tarımında kadının eli!


Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe teşkilatlarında görevli kadın memurlar da sürekli sahada çalışıyor. Yağmur, çamur demeden; tarlaları, bağ ve bahçeleri gezen, balıkçılarla göllere açılan kadın memurlar da üreticilerin sorun yaşamaması için gece gündüz mesai yapıyor. Tüm hizmetler güler güler yüzle, samimi ve el birliği ile veriliyor. 

Sadece memurlar değil müdürler de sahada!
Saha çalışmasına katılanlar teknik personellerle sınırlı değil. Yaklaşık 7 ay önce Konya'ya atanan İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve ilçe müdürleri de sürekli saha çalışmalarına katılıyor.

Kısa süre içinde Konya'yı karış karış gezen Seçen, Konya tarımını yakından takip ediyor. Saha çalışmaları sadece mesai saatlerini kapsamıyor. Gece saatlerine kadar çalışan memurlar Konya çiftçisinin güven ve sevgisini çoktan kazandı. 

(Selman Kaya)

 

  • #konya #tarım arazisi #konya tarım #konya haber #konya haberleri #konyadan haber

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • S
    Sxd
    16 gün önce

    Yalanın biri bin para Derebucakta öyle bir şey görmedik göremiyoruz

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER