DOLAR
43,75
EURO
51,85
STERLİN
59,75
GRAM
7.343,21
ÇEYREK
12.175,89
YARIM ALTIN
24.239,11
CUMHURİYET ALTINI
48.034,87

Selçuklu 703 Bin 449 Nüfusu ile Zirvedeki Yerini Korudu

 Selçuklu 703 Bin 449 Nüfusu ile Zirvedeki Yerini Korudu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Selçuklu, 703 bin 449 nüfusla Türkiye’de 50 ili geride bırakırken en büyük metropol ilçeler arasındaki yerini korudu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı nüfus verilerine göre Konya'nın en yüksek nüfusa sahip ilçesi yine Selçuklu oldu.  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Selçuklu 2025 yılında 703 bin 449 nüfusuyla 50 ili geride bırakan Selçuklu, Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasındaki yerini korudu. Böylelikle Selçuklu'nun nüfusu 3 bin 91 kişi arttı.

TÜİK'in verilerine göre 69 bin 553 kişilik nüfusuyla Yazır Mahallesi birinci sırada yer alırken, 40 bin 206 kişilik nüfusuyla Bosna Hersek Mahallesi ikinci, 38 bin 338 kişilik nüfusuyla Sancak Mahallesi üçüncü sırada yer aldı. 

Son verilere göre Türkiye'nin nüfusu ise 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre  427 bin 224 kişi artarak 86 milyon 92 bin 168 olurken, Konya'nın nüfusu da 13 bin 385 kişi artarak 2 milyon 343 bin 409 kişi oldu.  

 

Kaynak: Selçuklu Belediyesi Basın Bürosu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER