Bu ilçedeki 20 mahalleden 9’una şehitlerin ismi verildi

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü
 Bu ilçedeki 20 mahalleden 9’una şehitlerin ismi verildi

24 Ekim 1996'da il olan Osmaniye'ye bağlı Kadirli ilçesi mahalle isimleriyle dikkat çekiyor.

Kadirli'ye bağlı 20 mahalle ve 60 köy var

Nüfusu 127 bini geçen Kadirli ilçesine bağlı 20 mahalle ve 60 köy var. Kadirli'nin merkez mahallelerinden 9'una şehitlerimizin ismi verildi.

1- Cengiz Topel Mahallesi

Kadirli merkez mahallelerinden biri olan Cengiz Topel Mahallesi 7 binden fazla nüfusu barındırıyor. Mahalle, 1964 yılında Kıbrıs'ın Erenköy bölgesine yapılan hava operasyonunda şehit olan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in imsini taşıyor.

2- Şehit Halis Şişman Mahallesi

Kadirli merkez mahallelerinden biri olan Şehit Halis Şişman Mahallesi'nin nüfusu 5 bin civarındadır. 1993 yılında ilk görev yeri olan Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Halis Şişman'ın ismi bu mahallede yaşatılıyor.  

3- Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi

Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi'nin nüfusu 2022 yılında 3 bini geçti. Mahalle, 1992 yılında Şırnak'ta şehit düşen polis memuru İbrahim Kundakçı'nın ismine taşıyor.

4-Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi

Osmaniye Kadirli ilçesinin mahallelerinden biri olan şehit Kansu Küçükateş Mahallesi'nde 17 binden fazla insan ikamet ediyor. Mahallenin ismi, Şehit Jandarma Komando Asteğmen Kansu Küçükateş'ten geliyor.

5-Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi

Kadirli'nin Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi yaklaşık 3 bin nüfusu sahip. Mahalle ismini, 1991 tarihinde Tunceli Pertek'te teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Er Mehmet Delikuş'tan aldı.

6-Şehit Mehmet Halaç Mahallesi

Şehit Mehmet Halaç Mahallesi Kadirli'nin orta büyüklükteki mahallelerinden biridir. Mahalle nüfusu 5 bine yakın. Mahallenin adı, 1993'te Nevşehir'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Mehmet Halaç'tan geliyor.

7-Şehit Mustafa Yağız Mahallesi

Kadirli Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'nin nüfusu 2022 yılında 7 bine yaklaştı. Şırnak Şenoba'da teröristelerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Asteğmen Mustafa Yağız'ın ismi bu mahallede yaşatılıyor.

8-Şehit Orhan Gök Mahallesi

Kadirli ilçesinin büyük mahallerinden biri olan Şehit Orhan Gök Mahallesinin nüfusu 10 bine yaklaştı. Mardin'in Derik ilçesinde er öğretmen olarak görev yaparken şehit edilen Orhan Gök'ün ismi bu mahalleye verildi.

9-Şehit Vedat Kocadallı Mahallesi

Kadirli'nin orta ölçekli mahallelerinden biri olan Şehit Vedat Kocadallı Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor. Mahalle, Şırnak'ta operasyona giderken kalp krizi geçirerek 20 yaşında şehit olan Piyade Er Vedat Kocadallı'nın ismini taşıyor.

(Meltem Gürbüz)

 

 

  • #Osmaniye #Kadirli #Adana #Osmaniye ilçeleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER