Çekiliş ile hac ya da umreye gitmek caiz mi?

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
 Çekiliş ile hac ya da umreye gitmek caiz mi?

KONTV ekranlarından canlı olarak yayınlanan 10'dan Sonra programına konuk olan Konya Müftülüğü Başvaizi Mehmet Güneş seyircilerden gelen soruları yanıtladı.

Programda dikkat çeken sorulardan biri de "Çekiliş ile hac ya da umreye gitmek caiz mi?” oldu.

Peki, çekiliş ile hacca gitmek caiz mi, çekiliş ile umreye gitmek caiz mi?

Konya Müftülüğü Başvaizi Mehmet Güneş KONTV'da canlı olarak yayınlanan Simge Akoğul sunduğu ‘10'dan Sonra' programında izleyicilerden gelen soruları yanıtlıyor.

Bir izleyici tarafından sorulan soru herkesin dikkatini çekti.

Yunus isimli izleyici " Çekiliş ile kazanılan Hac ya da Umre, çekiliş ile Milli Piyangodan kazanılan ikramiye ile aynı değil mi?” sorusunu sordu.

Başvaiz Mehmet Güneş soruya şöyle cevap verdi:

"Soru ilk başta mantıken bizi yanıltsa da durum çok farklı. Önce kumar nedir bunu doğru anlamalıyız. Kumar, bir tarafın kazanıp, bir tarafın kaybettiği bir durumdur. Kumarda maddi kayıp ve kazanç oluşur. Bir taraf ağlar bir taraf güler. Örneğin bir market kampanya yapıyor ve kendilerinden alışveriş yapan 3 kişiyi umreye göndereceğini söylüyor. Bir marketten alışveriş yaptık, verdiğimiz para karşılığında ürünlerimizi aldık ve artı olarak ismimizi yazdırarak çekilişe katıldık. Çekilişten bizim adımız çıkmadığında bir şey kaybetmiş olmuyoruz. Kazanan da ekstra bir ödeme yapmak zorunda kalmıyor. Aynı durum bilgi yarışmaları için de geçerlidir. Biri kazanıyor diğerleri kaybetmiyor ise bu kumar değildir. Çelişlerde maddi kayıp yoksa yani ekstra bir bedelle katılmıyorsa kazandığı çek, para, seyahat, hac, umre haram değildir”

Haberin videosunu izlemek için tıklayın

Çekiliş ile hacca gitmek helal mi? Çekiliş ile umreye gitmek haram mı?  Çekilişten umre kazanmak, Çekilişten hac kazanmak, Çekilişten araba kazanmak, Çekilişten ev kazanmak, Çekilişten araba kazanmak caiz mi?

 

  • #Konya #Konya haber #KONTV #Çekiliş ile umreye gitmek #Çekiliş ile hacca gitmek #Çekilişten umre kazanmak #Çekilişten ev kazanmak #Çekilişten araba kazanmak caiz mi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER