Faydalarını duyan çöpe atmayı bırakıyor! Yumurta kabuğunun faydaları say say bitmiyor…

- Güncelleme Tarihi:

 Faydalarını duyan çöpe atmayı bırakıyor! Yumurta kabuğunun faydaları say say bitmiyor…
​En sağlıklı protein kaynağı olan yumurtanın kabuklarını bu bilgilerle çöpe atmayı bırakacaksınız. Yumurta günlük hayatta herkesin evinde bulunan bir besin olarak karşımıza çıkar. Fakat yumurta kabukları her evde hemen hemen çöpe gider. Yumurta kabuklarının insan vücuduna olan etkilerini öğrendiğinizde, yaptığınız omletlerde, menemenlerde, tavada kırıp yediğinizde ve hangi türden yerseniz yiyin çöpe atmak yerine artık biriktireceksiniz… Peki, yumurta kabukları ne işe yarar, yumurta kabuğunun faydaları nelerdir? İşte merak edilen o bilgiler…
Yumurta bazı insanlar tarafından severek tüketilen besin maddeleri arasına girer. Fakat ne yazık ki yumurtanın faydalarını bildiğimiz kadar yumurta kabuğunun faydalarını bilmiyoruz. İşte yumurta kabuğu hakkında merak edilen her şey… 
 
 
Yumurta kabuğunun faydaları nelerdir?
 
- Yumurta yüksek oranda protein ve kalsiyum içeren bir besindir. 1 tatlı kaşığı yumurta kabuğunun içerisinde 800-1000 mg kalsiyuma denk düşmektedir
 
- Yumurta kabuğunun diş ve kemik sağlığına oldukça faydası bulunmaktadır
 
- Yaşlılarda gerçekleşen kemik erimesinin önüne geçerek durdurur
 
- Sağlıklı diş eti görünümü sağlar, ağızda oluşan kötü kokuyu önler
 
- Saçları güçlendirip saçların beslenmesini ve uzamasını sağlar
 
- Gençlerde ve ergenlik yaşına gelmiş bireylerde cilt sağlığı için önemlidir
 
- Tahriş olan cilt yapısını düzeltmeye kolaylık sağlar
 
- Tırnak köklerini ve tırnak yapısını güçlendirir
 
Yumurta kabuğunun faydaları nelerdir?
 
Yumurta kabuğunun bitkilere faydası nelerdir?
 
Yumurta kabuğunun insan vücuduna yararları olduğu kadar bir bitkinin büyüme ve yetiştirilmesinde de oldukça faydaları vardır. 
 
Bir bitkinin toprağına gömülen yumurta kabuğu toprağı güçlü tutup, bitkiyi hastalıklardan karşı korur. Bu yapılan yumurta kabuğu gömme olayı bitkinin havalanmasını da sağlayıp, bitkinin çürümesini de engeller. 
 
Yumurta Kabuğunu Sakın Çöpe Atmayın! - Mahmure
 
Yumurta kabuğunun zararları nelerdir?
 
Yumurta kabuğu tükettiğimiz yumurta kadar sağlıklı olsa da bazı durumlarda zararlarını da görebiliyoruz. Yumurta kabuğu besin maddesi olarak kullanılacaksa, kesinlikle dikkat edilecek en önemli husus steril olunmasıdır. 
 
Kaynatılmadan ve belirli sıcaklığa bırakılmadan tüketilmemelidir.  Aynı zamanda yumurta kabuğunu tüketecekseniz iyice ezdiğinizden emin ol aksi takdirde boğazınıza kaçıp ani ölümlere sebep olabilir. 
 
(Aysu Rabia Tuncel)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #yumurta kabuğu #yumurta kabuğu faydaları nelerdir? #yumurta kabuğu zararları nelerdir?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER