DOLAR
38,64
EURO
43,74
STERLİN
51,70
GRAM
4.266,55
ÇEYREK
7.011,07
YARIM ALTIN
14.013,14
CUMHURİYET ALTINI
27.896,12

Filistinli öğretmen Ankara’da gönüllü ders veriyor

 Filistinli öğretmen Ankara’da gönüllü ders veriyor
İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ağır yaralanan ve Türkiye’de tedavi edilen kuzenine refakat eden resim öğretmeni Hiba Zaqout, gönüllü olarak çocuklara resim, Arapça ve Kur’an dersleri veriyor.

Saldırılarda 50 yakınını kaybetti!

Gazze'deki Aksa Üniversitesinden mezun olan Zaqout, 10 yıl boyunca ülkesinde resim öğretmenliği yaptı. İsrail saldırılarında teyzesi, yeğenleri ve kuzenleriyle birlikte 50'ye yakın akrabasını kaybettiğini söyleyen genç kadın, bombardımanda ağır yaralanarak gözünü ve bacağını kaybeden kuzeni Sunduz Zaqout'un tedavisi için 1,5 yıl önce Türkiye'ye geldi.

Gönüllü öğretmen oldu!

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde 6 ay boyunca tedavisi süren kuzenine refakat eden Zaqout, zorlu sürecin ardından da kontrolleri devam eden kuzenine destek oluyor. Hastaneden çıktıktan sonra yardım kuruluşlarının desteğiyle Ankara'da kiraladıkları evde kuzeninin bakımını üstlenen Zaqout, bir yandan da gönüllü olarak resim, Arapça ve Kur'an dersi veriyor.

"Türkiye'ye yük olmak istemedim"

Türkiye'de mesleğini yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Zaqout, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye geldiğim zaman tedavi sürecini atlattıktan sonra kendi evimize geçer geçmez çabalamaya başladım. Çünkü Filistin halkı olarak biz evde oturmayı, mücadelesiz durmayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Sürekli bir mücadele etme çabamız var. Türkiye'ye yük olmak istemedim. Sürekli bu hissi içimde taşıyarak adım attım ve ona göre davrandım. Şu an burada gönüllü olarak Arapça, Kur'an ve resim dersleri veriyor olmam, yeteneğimi başka çocuklara, yeni nesillere aktarmayı istememden kaynaklı."

Türkiye'ye teşekkür!

Türkiye'de kendini yabancı gibi hissetmediğini dile getiren Zaqout şunları kaydetti:

"7 Ekim ve Gazze meselesi başlamadan önce bile Türkiye'ye karşı bizde derin bir sevgi, hoşgörü ve hayranlık vardı. Türk halkına, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi, sevgimizi her zaman dile getiriyoruz. Gazze meselesine destek çıkan tek Müslüman ülkesi Türkiye. Biz geldiğimizden beri Türk halkından herhangi bir kötü davranış, kötü bir söz, kötü bir şey işitmedik. Tamamen bizim yanımızda durdular, destek oldular. Her konuda yardımcı olmaya çalıştılar.”

Erdoğan'a tablo hediye etti!

Mescid-i Aksa'nın, Filistin halkı için çok önemli olduğunu vurgulayan Zaqout, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan benim için çok değerli. Bize göstermiş olduğu değerden, düşünceden, çabadan dolayı bu yükün altında mahcup kaldım. Onca devlet başkanları arasında en çok çabalayıp, gerçekten yardım elini uzatan devletlerden biri Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben de Mescid-i Aksa'nın çizimini yaparak ona takdim ettim. O anki hislerimi anlatamam. Çünkü ancak yaşandığı zaman anlaşılabilir. Orada bize samimiyetle, hoşgörüyle, sanki bir devlet makamı olmaksızın ailemize, yuvamıza gelmişiz gibi hissettirdiği için kendisine teşekkür ederek her yerde bunu anlatıyorum."

Zaqout, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, savaşın sona ermesi için yardım edilmesini istedi.

 

 

 

Kaynak: AA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER