Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, kültür ve gastronomiyi buluşturan anlamlı bir etkinliğe imza attı.
"Dil öğretimi kültür öğretimidir.” gerçeğinden hareketle TÖMER tarafından yürütülen kültür aktarımı faaliyetleri kapsamında öğrenciler, Aşçılık Programının uygulama mutfağını ziyaret etti. Etkinlikte, Öğretim Görevlisi Ali İhsan Uygun ve öğrencileri, TÖMER kursiyerlerine Türk mutfağının seçkin lezzetlerini uygulamalı olarak tanıttı.
Programa TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halil Bunsuz ile Öğr. Gör. Dr. Funda Özdemir de katıldı. Katılımcılar, mutfak uygulamaları sırasında hem öğrenme hem eğlenme hem de dil pratiği yapma fırsatı buldu.
Etkinlikte öğrenciler, Türk mutfağının zenginliğini yakından tanıma imkânı elde ederken, hazırlanan yemeklerin tadına bakarak kültürel deneyimlerini pekiştirdi. Farklı disiplinlerin iş birliğiyle gerçekleştirilen program, kültür aktarımının etkili bir örneği olarak dikkat çekti.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”