Bu tarihe dikkat! Yumurtaya büyük zam kapıda

- Güncelleme Tarihi:

 Bu tarihe dikkat! Yumurtaya büyük zam kapıda
Et ve tavuk ürünlerinde son dönemlerde yaşanan zamlar devam ediyor. 30’lu yumurta kolisinin fiyatı iddialara göre 95 TL’ye çıkacak.

Kahvaltıların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan yumurtaya zam yapılması bekleniliyor. Pazartesi günü Afyon'da yapılacak toplantı sonrası yumurta fiyatlarının 95 TL olacağı iddia ediliyor.

YUMURTAYA BÜYÜK ZAM

Tanesi 2,50 TL olan yumurtanın pazartesi günü yapılacak zamdan sonra salı günü yumurtanın tanesinin 3,16 TL olması bekleniyor.

Marketlerde ve toptancıların iddialarına göre pazartesi günü afyonda yapılacak toplantıda çıkan kararın 95 TL civarında olacağını ardından salı günü marketlerde zamlı bir şekilde satacaklarını söylediler.

TÜİK VERİLERİNİ ALT ÜST EDECEK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2023 enflasyon rakamlarını ve bu dönemde fiyatları en çok artan ve azalan ürünleri açıklamıştı. Verilere göre Haziran ayında çay fiyatları, yüzde 14,93'lük artışla en çok zamlanan ürün olmuştu. En çok ucuzlayan ürün yumurta fiyatlarındaki yüzde 6,14'lük düşüşle bu dönemde yumurta olmuştu.

EN SON MART AYINDA ZAM GELDİ

Pazartesi günü gelecek olan zamdan sonra Temmuz'da enflasyon rakamları bu sefer tam tersi olacak fiyatları en çok artan ürün olarak ilk sıraya yumurta yerleşecek. 30'lu yumurta kolisine en son zam Mart ayında gelmişti. 24 Temmuz Pazartesi günü de yeni zammın gelmesi bekleniyor.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Yumurta #Yumurtaya zam #Bu tarihe dikkat! Yumurtaya büyük zam kapıda #Zam

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • H
    Hüseyin
    284 gün önce

    Herşeye zam zam ne zamana kadar zam bıktık artık

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (2)
  • TD
    Tamer dağlı
    284 gün önce

    size burdan bir müjde vercem bakın: Temmuz ağustos aylarından sonra ekonomimiz öyle bir şahlanacak ki, o her şeye burnunu sokan Abd si Fransa sı ingilteresi çatlayıp patlayacak inşallah...

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (4)
  • 284 gün önce

    zaten bizi kıskanıyorlardı.

    • Begen (8)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER