Konya’da aşırı yağış tahribat oluşturdu! Mahalleler tek tek tespit edilerek ekipler yönlendirildi

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da aşırı yağış tahribat oluşturdu! Mahalleler tek tek tespit edilerek ekipler yönlendirildi
Konya’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, tarla ve seralarda ise hasarlar meydana geldi.

Konya merkezde ve ilçelerde etkili olan sağanak yağış, tarlalarda maddi hasarlara neden oldu.  Konya Ovası'nda günlerdir beklenilen yağış sonunda geldi, lokal olarak gezen yağmur bulutları çoğu yerde dolu şeklinde yağdı.

Sağanak yağış mahsullerde tahribata neden oldu

Dün yaşanan sağanak yağış ve dolu, başak veren arpalarda tahribatlar oluştururken, kıraç alanlardaki ürünleri ise rahatlattı. Uzun süredir yağış bekleyen çiftçilerin ürünleri rahatlasa da bazı mahallelerde ki tarlalarda tahribatlar oluştu.

Akşehir'de tarım arazileri suyla doldu

Konya'nın Akşehir ilçesinde meydana gelen aşırı yağış olumsuzlukları peş peşe getirdi. Yeşilköy, Yazla, Gözpınarı, Altuntaş ve Ortaköy mahallelerinde bulunan tarlalar ise aşırı yağıştan etkilendi. Ekimi yeni yapılan tarlalar suyla dolarken, toprak altından çıkımı gerçekleşmiş ürünler ise zarar gördü.

Taşkent'te dolu etkili oldu

Konya'da aşırı yağıştan etkilenen bir diğer ilçe ise Taşkent oldu. Ilıca ve Afşar mahallerin de dolu meydana geldi. Dolu yağışı ve aşırı yağıştan etkilenen tarım arazilerine Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  tarım alanlarına etkisinin tespit amacıyla teknik personeller yönlendirdi.

Konya'da yağış etkili olacak

Konya'da bugün de gün içerisinde gök gürültülü sağanak yağışın yağması bekleniliyor. Vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya hava durumu #Konya ilçeleri #Konya mahalleleri #Konya tarım

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER