DOLAR
40,76
EURO
47,39
STERLİN
54,90
GRAM
4.444,53
ÇEYREK
7.278,09
YARIM ALTIN
14.601,69
CUMHURİYET ALTINI
29.067,83

Konya’da BİSAY dönemi başladı

 Konya’da BİSAY dönemi başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi, hem sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek hem de şehir planlamasında veriye dayalı karar süreçlerini güçlendirmek amacıyla bisiklet yollarında yerli üretim yapay zekâ destekli bisiklet sayaçları “BİSAY” uygulamasını hayata geçirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 680 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye'de açık ara önde olan Konya'da çevreci ve sürdürülebilir ulaşım modellerini uygulamaya ve desteklemeye devam ediyor.

Türkiye'nin ilk Bisiklet Master Planı'nı 2019 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi, plandaki öneriler doğrultusunda bisiklet kullanımına ilişkin verileri toplamak amacıyla "BİSAY” adlı sayaç uygulamasını hayata geçirdi.

Şehrin beş farklı noktasında bisiklet yolu güzergahlarına kurulan "BİSAY” sistemleri, görüntü işleme ve nesne tanıma teknolojileri ile bisiklet yolları üzerinden geçen kullanıcıları anlık olarak sayarak detaylı kullanım istatistikleri sunuyor. Toplanan veriler sayesinde şehirdeki bisiklet yolculuklarının yoğun saatleri, mevsimsel kullanım alışkanlıkları ve güzergâh ihtiyaçları belirlenerek yeni planlamalar yapılıyor. Böylece, sadece Konya'da değil, ulusal ölçekte şehir yönetimi ve sürdürülebilir ulaşım politikaları için örnek uygulamalar geliştirilmiş oluyor.

Aynı zamanda farkındalık oluşturan bu sayaçlar sayesinde hem bisiklet kullanıcıları sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama motivasyonu kazanıyor hem de diğer yol kullanıcılarında bisikletlilere karşı duyarlılık artmış oluyor.

Yerli ve milli teknolojiye dayanan sistem, yalnızca bisiklet değil, yaya sayımlarını da gerçekleştirerek şehir içi ulaşım verilerinin çok yönlü analizine olanak tanıyor. Kullanıcı panelleri üzerinden takip edilen bu verilerle Konya, dijital şehircilikte önemli bir adım daha atmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER