Konya’da bunu yapanlar yandı! 983 Bin TL ceza yazıldı

 Konya’da bunu yapanlar yandı! 983 Bin TL ceza yazıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Konya Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak ve usulsüz avcılıkla mücadelesini sürdürüyor.

256 kişiyi yakaladılar!

2023 yılında yüzlerce ihbarı değerlendiren ekipler, saha çalışmaları sırasında da 3 bin kişiyi kontrol etti.

Yapılan kontroller sırasında kaçak ve usulsüz avcılık yapan, doğaya ve hayvanlara zarar veren 256 kişiye idari işlem yapıldı.

Yaklaşık 1 milyon lira ceza!

Ekipler çalışmaları sırasında yakaladıkları kişilere toplam 983.248,00 TL idari para cezası uyguladı.

Avlanmanın yasak olduğu sürelerde devrileri sıklaştıran ekipler, av yasağının kaldırıldığı dönemlerde de sahada aralıksız kontrol yapıyor.

2024'te denetimler sürecek!

Belgesiz avcılar ve yasak olan yöntemlerle avlananlar sıkı takip altında. 

24 saat sahada kalan Doğa Koruma ve Milli Parklar Konya Şube Müdürlüğü ekipleri 2024 yılında da sıkı denetimlerle kaçak avcılığa izin vermeyecek.

Av yasağı başladı mı?

Koruma altında olmayan yaban hayvanlarının avlanabilmesi için Merkez Av Komisyonu bir takvim belirliyor.

Üreme dönemini kapsamayan dönemlerde, gerekli belge ve izinleri olan avcılar avlanması yasak olmayan hayvanları avlayabiliyor.

Tavşan ve tilki avcılığı 14 Ocak itibariyle yasaklandı.

18 Şubat'a kadar avcılar tarım alanlarını korumak için domuz avı yapılabilecek.

(Sibel Elmas)

  • #Konya #Konya haber #Konya av #Konya avcılık #Avcı habereleri #Av haberleri #Konya Avcılar #DKMP #Konya DKMP

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER