Türkiye'de popülerliği hızla artan mantar çeşitlerinden biri olan istiridye mantarının üretimi de artıyor.
Konya'da talep de üretim de arttı!
Konya'da da her geçen yıl sayıları çoğalan istiridye mantarı üretim tesisleri yatırımcıların da gözdesi durumunda…
Tarlaya ihtiyaç duymadan uygun iklim koşullarının oluşturulabildiği alanlarda topraksız bir şekilde yetişebilen istiridye mantarı özellikle çadır seralarda üretiliyor.
Üretimi destekleniyor!
Çeşitli program ve kurslarla üretimi desteklenen istiridye mantarı yetiştiriciliği, hem kazançlı hem de keyifli bir iş olarak yorumlanıyor.
Konya'daki bir istiridye üretim tesisinden hasat öncesi ve sonrasında çektiği fotoğrafları paylaşan, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, şehir genelinde istiridye mantarı yetiştiriciliğinin arttığını ifade etti.
Her yerde yetiştirilebiliyor!
Klima ile sıcaklığı dengelenen ortamlarda kolaylıkla yetişen istiridye mantarı askıdaki torbalarda gelişim sağlıyor. Ortalama büyüklükteki bir mantar serasında, ayda yaklaşık 5 ton mantar üretimi yapılabiliyor.
Lezzetiyle öne çıkıyor!
Market ve semt pazarlarında da satışı artan istiridye mantarı artık sofralarda aranan bir ürün haline geldi.
(Selman Kaya)